Een fantastische week op het Franse l'Epinet - Angling Escapes
Terug naar overzicht
Nieuws

Een fantastische week op het Franse l’Epinet

611 keer bekeken

Door Bjorn Verbeeck:

Mijn vismaat en ik gingen naar het nog onbekende water, l’epinet in november. Bij aankomst werden we verrast door het prachtige water in een mooie omgeving.

We werden warm onthaald door de beheerder. Hij was bereid om op al onze vragen te antwoorden en geen uitleg was te veel. We gingen naar onze stek, deze was zeer ruim en heel netjes zoals alle stekken op het water. Voor mij was dit al het beste bivvy-water dat ik bezocht heb en doe er per jaar zeker een viertal betaalwaters. dat wil al wat zeggen. De rest van de faciliteiten waren in orde. Na een gesprek met de beheerder hoorden we wel dat in de toekomst het sanitair vernieuwd wordt.

Na het uitpakken van ons materiaal waren we klaar om het water te verkennen en onze hotspots uit te zoeken. Hier en daar zagen we op de dieptemeter een enkele talud of putje en die maakten wel verschil in de visvangst. De overhangende bomen aan de overkant waren ook zeker goede plaatsen als je in de hoeken vist. Door in het midden een boeilijn geplaatst te zijn, heb je ook geen last van de andere vissers. zo verloopt alles correct.

Wij kozen voor een mengeling boilies van 16mm en 20mm door elkaar. Zoals we ook vaak doen is een zoete bol mengen met een visbol. We kozen de scopex-liver en Garlic Robin Red van Holland Baits.
Onze tactiek en aaskeuze bleek de goeie te zijn, want de eerste run kregen we vrij snel. We wisten ondanks de koude een 16 tal mooie vissen te landen. Deze hadden een gemiddeld gewicht van ruim boven de 17 kg. Als topvis in deze sessie kregen we een prachtige schub van 25.2 kg in onze handen.

Dit water heeft ons weten te bekoren en komen hier graag nog een keer terug.

Weer een prachtige sessie erbij.

Met dank aan de Vissende Hollander voor de prima service en goede communicatie.

MVG
Bjorn Verbeeck

Van kinds af aan ben ik te vinden aan de waterkant. Vanaf een jaar of 12 heb ik het karpervissen geleerd. Wat het karpervissen voor mij leuk maakt is de ontspanning en de voorbereiding op de karpersessie in combinatie met een manier van vissen wat constant vernieuwing nodig heeft om de karper weer te kunnen verrassen!