Etang des Chateliers - Angling Escapes
Etang des Chateliers main image
Bekijk alle 30 foto’s
Terug naar overzicht
8
Uitstekend

Etang des Chateliers

Vlag voor Frankrijk Frankrijk Toon op kaart

Over Etang des Chateliers

In het middenwesten van Frankrijk ter hoogte van Poitiers, ligt een prachtig 30 hectare groot domein met daarin een 24 hectare groot meer met 9 stekken genaamd Etang des Chateliers.
Het meer is grillig gevormd en heeft 2 grote armen die uitkomen in een breed centraal gedeelte waar de dam ligt. Dit deel is ook het diepste deel van het meer. Hier staat ook een nette gite voor 6 personen die er eventueel bij gehuurd kan worden.
Het domein is volledig omheind en biedt rust en ruimte. Zeker voor de vissers die ook een echt vakantiegevoel willen hebben is dit een prachtig water.
Het is natuurlijk iets verder rijden Frankrijk in maar het grote voordeel hieraan is dat dit gebied vaak beter weer heeft en dat de vis minder negatief reageert op langere warme periodes dan in het noorden van Frankrijk.

Het prachtige water wordt beheerd door het echtpaar Delphine en Jean Paul. Deze mensen hebben ziel en zaligheid gestoken aan de ontwikkeling van het water, het creëren van de stekken, het kweken en aankopen van de vis en het onderhouden van de aanwezige natuur.

Dit is echt een ideaal water voor de visser die graag ook de ruimte om zich heen heeft.
Het water is al eeuwen oud en ligt tussen de glooiende heuvels van het typische Franse landschap. De bodem is afwisselend hard en zacht en het water is enorm gezond. Het is rijk aan natuurlijk voedsel zoals mosselen, kreeftjes en bloedworm. Verder liggen er dikke grote keien op verschillende plekken op de bodem wat weer een goede schuilplaats is voor verschillend natuurlijk voedsel voor de karper. Het loont dan ook zeker om even wat extra tijd te besteden om je stek goed uit te peilen en de hotspots te vinden.

Op de centrale parkeerplaats is een prima clubgebouw met kantine alwaar je ontvangen wordt door Delphine en of Jean Paul. Beiden spreken perfect Engels en Delphine zelfs ook wat Duits. Je krijgt bij aankomst alle uitleg over je stek en het is hier ook mogelijk een plastic boot met harde bodem, elektromotor en accu’s te huren. Geef dit aan bij je reservering, want er zijn maar een paar boten. Ook heeft het clubgebouw keurige nette sanitaire voorzieningen, keurige schone douches en toiletten.
Bij aankomst maakt Delphine graag een WhatsApp groep met de aanwezigen van die week aan, zo kan je haar inseinen voor een vers stokbrood s ’morgens en met de vissers onderling vangsten delen en tactiek bespreken indien je dit leuk vindt. Etang des Chateliers is echt een water waar je je thuis voelt en waar je je deel van de familie voelt. Het is niet voor niets dat zo veel vissers hier ieder jaar weer terugkomen.

+ Toon meer - Toon minder
8
Uitstekend

Aanvullende informatie

 • Afstand v.a. Breda 780km
 • Maximaal 17 vissers
 • Honden toegestaan: Ja, aangelijnd
 • Wateroppervlakte: 24ha
 • Zwaarste gevangen vis: 28kg+
 • Aantal visstekken: 9

Etang des Chateliers

Accommodatie 6 persoons gite
Op de dijk, tussen stek 1 en 11 ligt een keurige 6 persoons gite met prachtig uitzicht over het water. Er kan niet gevist worden vanuit de gite, maar regelmatig wordt de gite extra bijgeboekt voor familie en kinderen bij stek 1/2 omdat je heel eenvoudig naar de stek kan lopen vanaf de gite. Natuurlijk kan je de gite ook boeken bij andere stekken alleen dan moet er iets verder gelopen worden. De gite beschikt over een ruime keuken met een 4 pits fornuis, een oven, een magnetron en een wasmachine. In de ruime slaapkamer staan 2 enkele bedden die gewenst tegen elkaar aangeschoven kunnen worden. Ook staat er in deze slaapkamer een stapelbed voor 2 kinderen. In de woonkamer bevindt zich een 2 persoons slaapbank. Buiten aan de waterzijde heeft u een knus terras om heerlijk met een wijntje over het water te mijmeren.

Aankomst en vertrektijden
Aankomst 13:00 uur
Vertrek 10:00 uur

De voorzieningen
Tussen de gite en stek 1, op de ruime parkeerplaats bevindt zich het mooie clubhuis met ruime koelkasten en vriezers en de oplaadpunten. Hier kun je ook een groot aantal foto’s bewonderen van de prachtige vissen die hier gevangen zijn. Aan de achterzijde van dit gebouw vindt je de sanitaire voorzieningen. Er zijn hier 2 ruime douches, apart sanitair, aparte wasruimtes.
Verder komt hier iedere dag de bakker langs met verse stokbroden en croissantjes.

Het visbestand
Het visbestand is geweldig. Met plusminus 800 karpers op 24 hectare en voldoende aanwezig natuurlijk voedsel zijn de karpers in uitstekende conditie. Dit zult je zeker merken tijdens de dril. De kracht waarmee de vissen weerstand bieden is geweldig op Etang des Chateliers. Er heeft in 2014 een afnetting plaats gevonden om een goed beeld te krijgen van het toen huidige bestand en aan de hand daarvan zijn er over de jaren verschillende uitzettingen gedaan. De zwaarste schubkarper is momenteel rond de 26 kilo en de zwaarste spiegel zit op een gewicht van bijna 28 kilo maar er zijn minimaal 10 karpers ook al boven de 25 kilo. Verder zijn er ruim 80 vissen die al boven de 20 kilo zijn en we zijn benieuwd wanneer het record hier weer wordt verbeterd. Dit zal door het natuurlijke voedselaanbod niet lang meer duren denken wij. Het gemiddelde gewicht is met ruim 15 kilo erg goed. De verdeling van de verschillende karpers is als volgt; het schub spiegel bestand is 30% schub, 60 % spiegel met een 30 stuks graskarper (tot 22 kilo) en 5 prachtige koi karpers. Er zit verder geen brasem op het meer. Verder wel voorns en snoek.

De indeling en mogelijkheden van de stekken:

Sommige dubbelstekken zijn ook te huur als 1 visser, dit zijn de stekken 1/2 6,8,9 Neem contact met ons op voor deze mogelijkheden.

Stek 1/2. Dit is een dubbele stek. Deze is vlak bij de parkeerplaats. Je kan vlakbij uitladen en dan je auto weer op de parkeerplaats plaatsen.
Stek 4. Dit is een dubbele stek. Deze is alleen per boot bereikbaar. Deze stek moet sowieso door 2 mensen bevist worden omdat de stek vanaf de kant niet te zien is (veiligheid).
Stek 5. Dit is een dubbele stek. Deze is alleen per boot bereikbaar.
Stek 6. Dit is een dubbele stek. Deze is alleen per boot bereikbaar.
Stek 7. Dit is een enkele stek. Deze is alleen per boot bereikbaar.
Stek 8. Dit is een dubbele stek. Je materiaal wordt met quad en aanhanger naar je stek gebracht.
Stek 9. Dit is een dubbele stek. Je materiaal wordt met quad en aanhanger naar je stek gebracht.
Stek 10. Dit is een dubbele stek. Je kan de auto uitladen op de stek en deze daarna op de centrale parkeerplaats plaatsen.
Stek 11. Dit is een dubbele stek. Je kan de auto uitladen op de stek en deze daarna op de centrale parkeerplaats plaatsen.

Er zijn 3 boten aanwezig inclusief elektromotor en accu. Wil je er zeker van zijn dat die er voor jou ligt moet je hem wel reserveren. Maar je kan natuurlijk ook altijd je eigen boot meenemen. Dit kun je aangeven in het opmerkingsveld wanneer u reserveert.

Ook kunnen er aaspakketten besteld worden van particles en boilies. Deze worden speciaal bereid door JP.
Tenslotte zijn er ook voedselpakketten te verkrijgen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

+ Toon meer - Toon minder

De visstek(ken) & Plattegrond

In het middenwesten van Frankrijk ter hoogte van Poitiers, ligt een prachtig 30 hectare groot domein met daarin een 24 hectare groot meer met 9 stekken genaamd Etang des Chateliers. Ongeveer 12 minuten rijden van het water is een grote intermarche aanwezig.

Stek 1/2. Dit is een dubbele stek. Voor 2 vissers. Deze is vlakbij de parkeerplaats en bij het clubhuis. Je kan vlakbij uitladen en dan je auto weer op de parkeerplaats plaatsen.
Stek 4. Dit is een dubbele stek. Voor 2 vissers. Deze is alleen per boot bereikbaar. Deze stek moet door 2 mensen bevist worden omdat de stek vanaf het clubhuis niet te zien is (veiligheid).
Stek 5. Dit is een dubbele stek. Voor 2 vissers. Deze is alleen per boot bereikbaar.
Stek 6. Dit is een dubbele stek, voor 2 vissers. Deze is alleen per boot bereikbaar.
Stek 7. Dit is een enkele stek voor 1 visser. Deze is alleen per boot bereikbaar.
Stek 8. Dit is een dubbele stek, voor 2 vissers. Je materiaal wordt met quad en aanhanger naar je stek gebracht.
Stek 9. Dit is een dubbele stek, voor 2 vissers. Je materiaal wordt met quad en aanhanger naar je stek gebracht.
Stek 10. Dit is een dubbele stek, voor 2 vissers. Je kan de auto uitladen op de stek en deze daarna op de centrale parkeerplaats plaatsen.
Stek 11. Dit is een dubbele stek, voor 2 vissers. Je kan de auto uitladen op de stek en deze daarna op de centrale parkeerplaats plaatsen.
Het clubhuis heeft ruime koelkasten en vriezers en de oplaadpunten. Hier kun je ook een groot aantal foto’s bewonderen van de prachtige vissen die hier gevangen zijn. Aan de achterzijde van dit gebouw vindt je de sanitaire voorzieningen. Er zijn hier 2 ruime douches, apart sanitair, aparte wasruimtes. Verder komt hier iedere dag de bakker langs met verse stokbroden en croissantjes.
Op de dijk, tussen stek 1 en 11 ligt een keurige 6 persoons gite met prachtig uitzicht over het water. Er kan niet gevist worden vanuit de gite, maar regelmatig wordt de gite extra bijgeboekt voor familie en kinderen bij stek 1/2 omdat je heel eenvoudig naar de stek kan lopen vanaf de gite. Natuurlijk kan je de gite ook boeken bij andere stekken alleen dan moet er iets verder gelopen worden. De gite beschikt over een ruime keuken met een 4 pits fornuis, een oven, een magnetron en een wasmachine. In de ruime slaapkamer staan 2 enkele bedden die gewenst tegen elkaar aangeschoven kunnen worden. Ook staat er in deze slaapkamer een stapelbed voor 2 kinderen. In de woonkamer bevindt zich een 2 persoons slaapbank. Buiten aan de waterzijde heeft u een knus terras om heerlijk met een wijntje over het water te mijmeren.
Hier is een extra toilet geplaatst zodat je niet helemaal naar het clubhuis hoeft.

Extra's

Op locatie te verkrijgen (Graag bij uw reservering doorgeven, zodat het voor u besteld kan worden)

Op locatie te verkrijgen

 • Organic Baits Flake partikels
 • Organic Baits pop-ups
 • Organic Baits Dumble
 • Organic Baits booster
 • Organic Baits liquid
 • Organic Baits partikels
 • Roeiboot + motor + accu
 • Maaltijdservice

Voor u is aanwezig in clubhuis

 • Elektriciteit
 • Toilet
 • Douche
 • Vriezer voor aas
 • Koelkast
 • Koffiezet automaat
 • Barbecue/vuurkorf op de stek

Wanneer u de vakantie reserveert voor Etang des Chateliers moet u op locatie nog €50,- borg betalen. Wanneer alles weer netjes is achter gelaten, ontvangt u de week na uw vakantie de borg terug.

De accommodatie

De accommodatie is van alle luxe voorzien voor 4 tot maximaal 6 personen.

Het clubhuis

 • Douche
 • Toilet
 • Elektriciteit
 • Koffie
 • Koelkast
 • Aas
 • Vriezer

De gite (huis)

 • Douche
 • Toilet
 • Elektriciteit
 • Wasmachine
 • Koelkast
 • Magnetron
 • Ingerichte keuken (pottenpannen,bestek)
 • 4 pits gasfornuis
 • Oven
 • 2 persoons bankstel/slaapbank
 • 4 stoelen
 • Keukentafel
 • 2x eenpersoonsbed
 • 1x stapelbed
 • Tuintafel
 • 4x tuinstoelen
+ Toon meer

Prijzenoverzicht

Wanneer u de aankomst en vertrekdag selecteert in de agenda, kunt u de beschikbare stekken zien en dan word er automatisch een prijsberekening weergegeven. U kunt online boeken.

Sommige dubbelstekken zijn ook te huur als 1 visser, dit zijn de stekken 1/2 6,8,9 neem contact met ons op voor deze mogelijkheden.

Een persoonsstek € 300,-
Twee persoonsstek € 600,-
Niet-visser € 50,- op een bivvystek
6 pers. Gite € 400,- incl. niet vissers
Exclusieve afhuur van het gehele water voor max. 17 vissers € 4.700,-
Boot + elektromotor + accu €80,- per week (beschikbaarheid in overleg)

Het niet mogelijk om vanuit de accommodatie te vissen. Op locatie €50,- schoonmaakkosten betalen.
Op locatie €50,- borg per stek betalen, dit ontvangt u na uw verblijf weer wanneer alles netjes is achter gelaten.

Beschikbaarheid & Boek nu

 • van zaterdag t/m zaterdag
 • Gehele meer: € 4700,- (17 vissers)
 • Maximaal 24 personen
payments
Waarom boeken bij Angling Escapes?
 • Veilig en betrouwbaar
 • In 3 simpele stappen geregeld!
 • 4.6 van de 5 sterren op Google
 • 4.5 van de 5 sterren op Facebook
 • 4.4 van de 5 sterren op Instagram

Ervaringen en Visverhalen

Schrijf een beoordeling
8
Uitstekend
Op basis van 10 beoordelingen
P
Patrick van Esseveld

Ik ben met 3 vismaten van 18-05-24 t/m 25-05-24 wezen vissen bij ètang des chateliers. Ik heb de eigenaren delphine en jp voor het eerst ontmoet op carp den Bosch afgelopen keer. Bij aankomst werden we letterlijk met open armen ontvangen en meteen werd er een lekker bakkie koffie geregeld. Na een uurtje lekker gekletst te hebben en wat info over de stekken te hebben gekregen hebben we onze spullen uit geladen en de boten gevuld. Delphine en jp hebben daar zelfs bij geholpen zodat we lekker snel van ond vis avontuur konden gaan genieten. Het duurde ook niet lang voordat de eerst vissen zich aanmelden…dat belooft wat. Elke dag verse chocoladebroodjes croissantjes en stokbrood voor een klein prijsje. Deze kan je gewoon in de groepsapp (die word aangemaakt voor alle vissers die op dat moment daar verblijven) bestellen voor de volgenden dag en als ze er dan zijn word dit in de app vermeld en is er ook als je daar behoeft aan hebt tijd voor een praatje met andere vissers onder het genot van een bak koffie. De facilitaire voorzieningen zijn prima in orde en zeer prettig als je een week lang aan de waterkant zit. Ondanks het wat slechte weer waar je uiteraard niks aan kan doen heb ik echt een topweek gehad. In totaal hadden me maat en ik 21 runs gehad waarvan 13 op de mat. De meeste boven de 15 kg en ik ging voor een 20 kg vis maar kwam niet hoger dan 19.9 kg helaas hahaha. Al met al een top week gehad en ik ga er zeker volgend jaar weer naar terug.

Delphine en JP ga zo door jullie zijn echt toppers.
Tot volgend jaar
Patrick post 4

 • Prachtig mooi water. Sanitaire voorzieningen zijn dik in orde. Genoeg plek in de grote schone vriezer om je bevroren spullen in te bewaren. Koelkast is ook heel handig om lekker wat dingetjes in koud te zetten. Elke dag verse broodjes die bezorgd worden door delphine en Jean Paul. (Wel van te voren bestellen) Er word een groepsapp aangemaakt met alle vissers dat is heel handig maar ook zeker leuk om de vangsten te zien van de vissers.
 • Ik kan me geen minpunten bedenken.
C
Cees Heeneman

Fantastisch water, mooie ruime stekken. De vissen zijn hier werkelijk sterk en wonderschoon. Wij hadden 21 vissen tot 21 kg.
Speciale dank aan JP en Delphine. Zij zijn werkelijk super gastvrij.

Cees Heeneman
inmiddels ben ik hier 6x geweest 🙂

 • Heerlijke broodjes verkrijgbaar in de lodge
M
M de Ruijter

Een waanzinnig mooi water, super gezellige eigenaren.
Was een onvergetelijke vakantie.
Volgend jaar weer terug.

 • stroom, oplaadpunten,vriezer en koelkast zijn aanwezig
D
David Lamarque

Topvakantie gehad met in totaal 85 vissen op 2 weken! Een sessie om nooit te vergeten! Hier komen we absoluut terug!

 • Mooie natuur
 • Heel veel privacy
 • Vissen zijn in topconditie
 • Supervriendelijke eigenaars
D
Danny en Bart Buitenwijk

Geweldige vakantie gehad. We komen zeker terug!

 • Alles is goed
D
Daan, Istvan en René

Wij zijn geweest van 15-4/22-4 en zaten op stek 1. Delphine en JP zijn zulke fantastische mensen, het qas voor ons de 2e keer dar we er waren en het voelde als thuis komen. De vangsten waren super goed ondanks de hele week een verkeerde wind en koude nachten. Qua voeren gebruik je verstand en vergeet zeker de single hookbait niet. Wij komen zeker terug.

G
Georg Koel

Alles einfach halten

 • Alles Super
T
Thijs Machielsen en Rico

Great venue and offers a challenge. Try looking for the water plants

 • Everything
 • toilets
 • showers
 • Owners
 • non
D
Dimitri en Edwin

Goeie mooie stekken en hele aardige eigenaren.

 • vriendelijke eigenaren
 • schoon sanitair gebouw
 • uitdagend water
H
Hans en Denise

We very much enjoyed fishing at ‘l etang des Châteliers. The owners are very welcoming and speak very good English. The water and the fish are fantastic! Booked again next year. ????

€ 300,-
Per week
 • van zaterdag t/m zaterdag
 • Gehele meer: € 4700,- (17 vissers)
 • Maximaal 24 personen
Beschikbaarheid en prijzen payments
Waarom boeken bij Angling Escapes?
 • Veilig en betrouwbaar
 • In 3 simpele stappen geregeld!
 • 4.6 van de 5 sterren op Google
 • 4.5 van de 5 sterren op Facebook
 • 4.4 van de 5 sterren op Instagram