Pelagicevo Lake - Angling Escapes
Pelagicevo Lake main image
Bekijk alle 39 foto’s
Terug naar overzicht
10
Uitstekend

Pelagicevo Lake

Vlag voor Bosnië Bosnië Toon op kaart

Over Pelagicevo Lake

We zijn er trots op dat we 2 weken exclusief kunnen aanbieden op Pelagicevo Lake in Bosnië voor 2024. Pelagicevo Lake in Bosnië is een verborgen diamant in een prachtige natuurlijke, rustgevende, bosrijke omgeving en ligt slechts 20 kilometer voorbij de grens met Kroatië. Het meer is 19 hectaren groot en is een ruim 50 jaar oude zandafgraving. De eerste karpers werden in 1967 uitgezet en een club werd gevormd voor het beheer. De gemiddelde diepte is rond de 2,5 meter maar doordat het meer gevuld wordt door grondwater bronnen kan de hoogte fluctueren naar gelang de nattere of drogere periodes. Door het uitstekende management van de laatste 15 jaar is er bestand ontstaan om van te watertanden. Het huidige meer record staat momenteel op 37,8 kilo maar er zwemmen op dit moment al zeker 6 vissen die de 30 kilo ruim passeren.

We hebben voor 2024 een week in het voorjaar van 23-03-2024 tot en met 30-03-2024. Aangezien het in Bosnië nog best koud kan zijn in deze periode kan het zijn dat de vis nog niet vol actief is, daarentegen kan het ook net de periode zijn dat de vis begint met het eerste voorjaars vreten en dat het de eerste bakken al produceert. Zo kwam dit jaar, 2023 in deze week al de eerste 30 kilo vis op de kant met 31,7 kilo. Maar doordat het weer meer variabel kan zijn hebben wij voor deze week een speciale prijs afgedongen van € 450,= per visser per week.
De 2de week die we hebben ingekocht is 28-09-2024 tot en met 05-10-2024. Nu de vis naar het najaar toegaat kan je geluk hebben dat net het grote vreten gaat beginnen. En meerdere dikke vissen in deze week kunnen dan zeker mogelijk zijn. Doordat deze weken meer gewild zijn is de prijs van deze weken ook iets hoger, nl. €700,= per visser per week.

+ Toon meer - Toon minder
10
Uitstekend

Aanvullende informatie

 • Afstand v.a. Breda 1550km
 • Maximaal 12 vissers
 • Honden toegestaan: Ja
 • Zwaarste gevangen vis: 37.8kg
 • Aantal visstekken: 6

Pelagicevo Lake

Door het uitstekende management van de laatste 15 jaar is er bestand ontstaan om van te watertanden. Het huidige meer record staat momenteel op 37,8 kilo maar er zwemmen op dit moment al zeker 6 vissen die de 30 kilo ruim passeren. Het aantal vissen tussen de 25 en de 30 kilo zit rond de 30 stuks terwijl het aantal vissen boven de 20 kilo ruim over de 90 stuks gaat. Het aantal vissen in het meer is bewust aan de lagere kant gelaten zodat de vissen ruim voldoende voedsel hebben om door te kunnen groeien. Dat zie je ook terug in het gemiddelde gewicht van maar liefst 19 kilo. Toch bevat het water 450 karpers waarvan 30% schubkarper is en 70% spiegelkarper is. En dat is ook duidelijk te zien over de afgelopen jaren en ook nu laten de vissen nog altijd een mooie groeicurve zien. Wie weet wat het toekomstige record gaat worden.

De Accommodatie/voorzieningen
Het clubhuis heeft alle voorzieningen die je nodig bent zoals water (geen drinkwater), douches, toiletten
Rond het gehele meer is wifi aanwezig. Let op dat je hier gebruik van maakt middels whats app of messenger om mensen binnen de EU te bellen. Om zo hoge kosten te voorkomen. Op elke stek is een schepnet, onthaakmat en weightsling aanwezig. Wel word per set €50,- borg gevraagd. Je mag niet je eigen schepnet ect. gebruiken.
Het is mogelijk om op elke stek met de auto te komen of zelfs een kleine camper dezen mogen ook geparkeerd staan bij de stek.

Aankomst- en vertrektijden
Aankomsttijd: 12:00 uur
Vertrektijd: 11:00 uur

De visstekken
Het meer zelf heeft 9 dubbele stekken en 1 enkele stek, maar omdat we de weken exclusief hebben vullen we slechts 6 dubbele stekken. Dit geeft iedere visser erg veel meer viswater tot zijn beschikking. Om deze reden mag men ook met ieder 4 hengels vissen in plaats van normaal de toegestane 3 hengels. Iedere stek is ruim en netjes. Je kan er met de auto of (kleine) camper prima komen en je mag de gehele week je auto ook op de stek laten staan. Voerboten zijn toegestaan al ben je wel verplicht snachts de lichten op je voerboot aan te laten staan. Zig rig vissen is verboden. Doordat Bosnië buiten de EU valt kunnen de telefoon en internet kosten vrij hoog zijn. Houd hier rekening mee! Mede daarom is er rond het hele meer wifi beschikbaar zodat u toch uw vangsten kunt uploaden of contact kunt houden met het thuisfront.

Op iedere stek aanwezig:
Op Pelagicevo nemen ze bioveiligheid zeer serieus en voorzien u van alle hengelsportmateriaal die nodig is om de karper die u vangt te landen, wegen en verzorgen. Dit omvat een schepnet, onthaakmat en weegband/houder
Zorg ervoor dat u deze spullen niet meeneemt. Voor deze artikelen vragen wij een borg van € 50,-. Deze krijgt u aan het einde van de week terug als de kit onbeschadigd wordt ingeleverd.

Het visbestand
Het schubkarper meerrecord is 37,8 kg en het spiegelkarper meerrecord is 34,2 kg!
“We zijn er absoluut zeker van dat het meer een groot potentieel heeft. Jonge karpers laten het goed zien met hun ongelooflijke groei. Er zit momenteel geen karper onder de 10 kg in het meer en dat houden we zo. Er zitten momenteel 450 karpers in het meer, met een gemiddeld gewicht van 19 kg. Door in het najaar nog eens 150 karpers aan het meer toe te voegen, willen we de vismassa iets vergroten. Alle karpers die vanaf dit punt in het meer worden geplaatst, worden zorgvuldig geselecteerd om het beste genetische groeipotentieel te garanderen. Het meer staat er tegenwoordig om bekend dat het een goede uitdaging biedt voor iedere visser en wij willen het graag op dit niveau houden. Wij streven naar kwaliteit boven kwantiteit (niet te veel karpers maar grote). Wij kunnen ervoor zorgen dat het meer een genot zal zijn en tegelijkertijd een grote uitdaging zal bieden.”
Andere vissoorten in het meer: graskarper, meerval, snoek, snoekbaars, brasem, voorn

Enkele tips voor het bevissen van Pelagicevo Lake
Niet te veel voeren (1-1,5 kg per voerboot)
Voor het vissen adviseren wij een mix van pellets en boilies
Splits de hengels (leg de hengels niet bij elkaar op één visplek)
Raak het aas gedurende 48 uur niet aan
Gebruik minder en beter aas: kwaliteit boven kwantiteit
Wij raden aan om boilies te gebruiken die pittig zijn of op basis van vlees/vis

Overige informatie
Aankomsttijd zaterdag om 12.00 uur. Iedereen die eerder naar het meer wil komen, kan de tent bij het meer opzetten en daar slapen (poort is open van 07.00 tot 20.00 uur).
Water is verkrijgbaar in het clubhuis, maar is niet geschikt om te drinken
Douches en toiletten bevinden zich in het clubhuis
Batterij opladen in clubhuis
Winkel bevindt zich in het centrum van de stad Pelagičevo (hoofdstraat)
Marko (de beheerder) gaat elke dag rond het meer en als je iets uit de winkel nodig hebt neemt hij dit mee.
U kunt eten bestellen bij het restaurant, dat op uw stek wordt bezorgd (menu en prijzen neem contact met ons op via e-mail)
Wees voorzichtig met bellen, aangezien mobiele data en bellen extreem duur zijn in Bosnië. Je kunt bellen via whats app met WI-FI
Op zaterdag dien je stek uiterlijk om 11.00 uur te verlaten
Wie de visregels overtreedt, zal het meer onmiddellijk moeten verlaten.

+ Toon meer - Toon minder

De visstek(ken) & Plattegrond

Op 5 minuten rijden is een klein supermarktje aanwezig in Pelagičevo. En op 20 minuten rijden in Donji Žabar, ligt een grote supermarkt om boodschappen te kunnen doen.

Extra's

Wil je iets specifieks? Dan kun je dit altijd aangeven in het opwerkingsveld tijdens het proces van het reserveren.

Op locatie te verkrijgen

 • Maaltijdservice (in overleg) op de stek
 • Hulp van beheerder Marco

Voor u is aanwezig

 • Wifi op elke stek

De accommodatie

Aan de voorkant van het complex staat een clubhuis/sanitair gebouw

Het clubhuis

 • Water (geen drinkwater)
 • Douches
 • Toiletten
+ Toon meer

Prijzenoverzicht

We hebben voor 2024 van zaterdag tot en met zaterdag
23-03-2024 tot en met 30-03-2024 €900,- 2 vissers per week (er zijn 6 dubbele stekken mogelijk)
28-09-2024 tot en met 05-10-2024 €1400,- 2 vissers per week (er zijn 6 dubbele stekken mogelijk)
Selecteer de week in de agenda om te kunnen reserveren.

Per set schepnet, weegzak, onthaakmat word €50,- borg gerekend, dit dient u op locatie contant te betalen. Na uw verblijf en controle ontvangt u dit weer terug.
Alle prijzen zijn exclusief € 30,- boekingskosten.

Beschikbaarheid & Boek nu

 • van zaterdag t/m zaterdag
 • Maximaal 18 personen
payments
Waarom boeken bij Angling Escapes?
 • Veilig en betrouwbaar
 • In 3 simpele stappen geregeld!
 • 4.6 van de 5 sterren op Google
 • 4.5 van de 5 sterren op Facebook
 • 4.4 van de 5 sterren op Instagram

Ervaringen en Visverhalen

Schrijf een beoordeling
10
Uitstekend
Op basis van 0 beoordelingen
vanaf
€ 450,-
Per week
 • van zaterdag t/m zaterdag
 • Maximaal 18 personen
Beschikbaarheid en prijzen payments
Waarom boeken bij Angling Escapes?
 • Veilig en betrouwbaar
 • In 3 simpele stappen geregeld!
 • 4.6 van de 5 sterren op Google
 • 4.5 van de 5 sterren op Facebook
 • 4.4 van de 5 sterren op Instagram