Lake Varlaam , karpervissen in Roemenië | Angling Escapes
Lake Varlaam main image
Bekijk alle 31 foto’s
Terug naar overzicht
8
Uitstekend

Lake Varlaam

Vlag voor Roemenië Roemenië Toon op kaart

Over Lake Varlaam

Lake Varlaam is een prachtige volwassen grindgroeve met een overvloed aan overhangende bomen. Het werd halverwege de jaren negentig gegraven en later verdeeld in twee meren, Sector A (7 ha) en Sector B (25 ha). Beide meren zijn een doolhof van kenmerken (plateaus, grindbanken, eilanden, punten en baaien) en variabele diepten, wat voor interessante uitdagingen zorgt. De meren worden door twee beheerders beheerd die goed Engels spreken en worden in perfecte staat gehouden. De meren zijn deels omgeven door bossen en wilgen die bescherming en privacy bieden. Ze zitten boordevol zebramosselen die de karpers het hele jaar door aan tonnen van natuurlijk voedsel voorzien en een uitstekende groeisnelheid geven.

+ Toon meer - Toon minder
8
Uitstekend

Aanvullende informatie

 • Afstand v.a. Breda 2203km
 • Maximaal 40 vissers
 • Honden toegestaan: Ja, aangelijnd
 • Wateroppervlakte: 7 | 25 hect.
 • Zwaarste gevangen vis: 30kg+
 • Aantal visstekken: 27

Lake Varlaam

Lake Varlaam ligt 25 km ten zuiden van Boekarest in Roemenië. Een prachtige locatie voor zowel het karpervissen als ook feedervissen., Het ligt ongeveer een kilometer van het dorp Varlaam, vlak bij de hoofdweg DN5A en is gemakkelijk te vinden.
Lake Varlaam is ongeacht het weer goed bereikbaar en alle plekken zijn met de auto bereikbaar, zodat u uw spullen kunt uitladen. Lake Varlaam is een privégebied waar niemand naar binnen mag en heeft een afsluitbare toegang, waardoor vissen zeer veilig is. Nadat dit is gebeurd, worden de auto’s op de parkeerplaats bij de ingang geparkeerd. De parkeerplaats ligt dicht bij de meeste visplekken.
Voor klanten die met het vliegtuig naar Roemenië reizen, kunnen we het ophalen en vervoer vanaf de internationale luchthaven van Boekarest regelen. Er kunnen transportkosten van toepassing zijn. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
Houd er om veiligheidsredenen rekening mee dat alleen aankomst en vertrek overdag mogelijk is.

Aankomst en vertrektijden
Aankomst na 07:00 uur
Vertrek 12:00 uur
Indien u later dan 18.00 uur arriveert, kunt u ons of de beheerders bellen voor advies.
Het is niet toegestaan om ’s nachts zonder toestemming het terrein te verlaten.

Het visbestand
Op Sector A (het kleine meer) zwemmen ongeveer 200-250 schubkarpers en spiegelkarpers, waarvan de grootste een schubkarper van ongeveer 33,6 kilo is. Velen karpers wegen meer dan 20 kilo en de meeste meer dan 15 kilo. Verschillende andere grote karpers naderen de 30 kilo.
De veel grotere Sector B (het grote meer) heeft ongeveer 700-750 schub- en spiegelkarpers, met ongeveer 50 karpers rond de 20 kilo, waarvan er een aantal meer dan 25 kg wegen. Het record op Varlaam sector B is 30 kg. Afgelopen jaar waren er maar liefst 355 karpers gevangen over de 20 kilo! Het is een open watermassa met vrijwel geen obstakels en veel aantrekkelijke kenmerken, waaronder twee grote eilanden en variabele dieptes. Op beide meren zijn de karpers vooral karpers met hoge schouders, grote bek en grote vinnen. Er zijn ook een aantal spiegels met een vergelijkbare vorm. De meren hebben geen rivierkreeft of Poisson-chat.

De stekken
Alle vissers krijgen zoveel mogelijk hulp en informatie om vis te kunnen vangen. De beheerders zijn te allen tijde bereikbaar en gaan ongeacht het tijdstip, dag en nacht, op pad om alle vissen zwaarder dan 20 kg te fotograferen. Boten en voerboten zijn zonder extra kosten toegestaan. Alle stekken zijn voorzien van grind en blijven perfect schoon op regenachtige dagen. Het gebruik van een grote onthaakmat of een grote opblaasbare mat is essentieel en er moet grote voorzichtigheid in acht worden genomen bij het hanteren van de vis. Er is geen gespecialiseerde apparatuur vereist; standaardvisuitrusting zal voldoende zijn. Een rodpod is misschien makkelijker op te zetten op het harde grind, maar gewone banksticks zijn ook geschikt.

Lake Varlaam Sector A
Heeft 11 grote stekken – 14 vissers – 7 hectare
De mooie stekken zijn verspreid over een pittoresk schiereiland met overhangende bomen die zich uitstrekken tot in het midden van het meer. Zie plattegrond in de foto’s. De stekken zijn zo gepositioneerd dat iedereen vanaf één oever vist richting de overkant. Aan de overkant zijn geen plekken, iedereen heeft voldoende ruimte en kan vissen zonder last te hebben van buren.
Sector A heeft 11 plekken, strategisch geplaatst langs de rand van het meer, met maximaal zeven vissers, zodat elke klant zijn deel van het water krijgt. Alle plekken bieden vissers veel mogelijkheden over waar en hoe te vissen. Er zijn veel rietvelden, overhangende bomen, baaien, taluds, hellingen, grindbanken, diepe gaten, slibbedden en zelfs een verzonken eiland. Om overbevolking te voorkomen, staat het management toe dat er maximaal 7 (zeven) plekken tegelijk worden bevist. Alle plaatsen zijn omgeven door jonge populieren en wilgen, zodat u in de zomer heerlijk in de schaduw kunt vertoeven. Alle stekken zijn groot genoeg voor 2-persoons bivvies. Er zijn stekken gecreëerd om op karper te vissen en er zijn stekken gecreëerd om met de feeder te mogen vissen.
Karperstekken zijn A1, A2, A4, A6, A7, A8, A9
Feederstekken zijn A3, A5, A10, A11

Lake Varlaam Sector B
Heeft 16 plekken – 30 vissers – 25 hectare
Alle stekken op Sector B zijn voorzien van elektriciteit. Sommige stekken op Sector B (B8, B9, B10, B11, B13, B14, B15) hebben comfortabele houten chalets die samen met stekken geboekt kunnen worden. De meeste stekken zijn groot genoeg zijn voor twee vissers met maximaal acht hengels. De plaatsen zijn zeer comfortabel en vele zijn omzoomd met bomen en kunnen in de zomer voor schaduw zorgen. Elke stek heeft toegang tot een groot wateroppervlak van minimaal 1 hectare, maar vaak nog veel meer.

De faciliteiten
Lake Varlaam is volkomen veilig en onderhouden en biedt uitstekende faciliteiten, waaronder oplaadpunten voor mobiele telefoons, voerboten en andere elektrische apparatuur, schone toiletten en doucheblokken, handige parkeergelegenheid en gemakkelijke toegang.
De douches en toiletten bevinden zich op slechts 150 meter afstand van Sector A en zijn ook schoon, goed uitgerust en ruim. Er is elektriciteit en water (uit een bron) op Sector A. De beheerders kunnen u helpen uw batterijen op te laden. Alle stekken op Sector B zijn ook voorzien van elektriciteit.

Tactieken
Lake Varlaam is een fantastische plek om te vissen. Er zijn zoveel functies in het ontwerp
van het meer dat geen twee plekken hetzelfde zijn en elke keer je kennis zal testen. Vanwege de topografie van het meer en de hoeveelheid onderwaterkenmerken kan Varlaam verschillende problemen opleveren, maar bekwame vissers zullen dat allemaal doen. manieren doen het goed, zolang waterscooters een essentieel onderdeel van hun visserij worden.
Hoewel het meer niet groot is, moet je weten wat je doet om de vis te lokaliseren. Zelfs als je de vis op een bepaalde plek hebt gelokaliseerd en je weet zeker dat de karpers daar zijn, is het mogelijk dat je ze nog steeds niet vangt.
Lake Varlaam is geen gemakkelijk water, zoals karpervissen hoort te zijn. Het is ook niet zo moeilijk en kan vaak behoorlijk genereus zijn met grote karpers en meerdere vangsten in een korte tijd.

Al het aas van goede kwaliteit zal vangen, hoewel we een reeks zeer scherp geprijsde Dynamite Baits-boilies en pop-ups kunnen leveren die lokaal kunnen worden gekocht. Grote hoeveelheden dienen vooraf besteld te worden.
Rigs hoeven niet ingewikkeld te zijn, maar ze moeten wel veilig zijn. De beheerders controleren routinematig de rigs en adviseren wat het beste te gebruiken is.

+ Toon meer - Toon minder

De visstek(ken) & Plattegrond

Gebruik de verkeersapp Waze om je helemaal naar het meer te begeleiden. Voor onze Europese klanten raden wij aan de navigatie in te schakelen op basis van de GPS-code die u ontvangt bij het boeken.

Goed gesorteerde Lidl- en Mega Image-supermarkten liggen op slechts 5-10 km afstand (10 min rijden) vanaf de locatie. Lokale afhaalrestaurants bezorgen bij de waterkant en er is een breed scala aan warme gerechten om uit te kiezen.

Voor een juiste weergave van de plattegrond kunt u deze op satelliet zetten. Of in de fotogalerij kijken.

Extra's

Mocht u gebruik willen maken voor extra opties. Dan kunt u dit selecteren tijdens uw reservering

Op locatie te verkrijgen

 • Voerboot (tegen meerprijs)
 • Carp cradle (tegen meerprijs)
 • Koelkast (tegen meerprijs, sector B)

Voor u is aanwezig

 • Roeiboten
 • Onthaakmat

Mocht u met het vliegtuig willen gaan, dan is het mogelijk om in overleg meer extras te huren.

De accommodatie

Op Lake Varlaam heeft sector A geen accommodaties. Op sector B staan kleine basis chaletjes welke bij een stek (B8, B13, B14, B15) geboekt kunnen worden. Douches en toiletten bevinden zich op slechts 150 meter afstand van Sector A. Er is elektriciteit en water (uit een bron) op Sector A

Sector A (7 hectare)

 • Douche
 • Toiletten
 • Elektriciteit

Sector B (25 hectare) chalets

 • Stroom
 • Koelkast 88 ltr. (tegen meerprijs)
 • Chalet heeft geen meubels

Sector B (25 hectare)

 • Douche
 • Toiletten
 • Elektriciteit
+ Toon meer

Prijzenoverzicht

Neem contact met ons op voor het plaatsen van een reservering.

Te boeken per week per stek (vanaf 2 vissers):
Chalet € 70,- per week alleen mogelijk voor de stekken B8, B9, B10, B11, B13, B14, B15

Hoogseizoen maanden April, Mei, Juni, September en Oktober
€315,- 4 hengels | €472,50 6 hengels | €630,- 8 hengels > excl. chalet
€385,- 4 hengels | €577,50 6 hengels | €770,- 8 hengels > incl. chalet
Niet vissers gratis
Maximaal 2 vissers per stek

Laagseizoen maanden Maart, Juli, Augustus en November
€210,- 4 hengels | €315,- 6 hengels €420,- | 8 hengels > excl. chalet
€280,- 4 hengels | €420,- 6 hengels €560,- | 8 hengels > incl. chalet
Niet vissers gratis

Extra opties op locatie
€ 21,- per week Koelkast 88ltr. alleen mogelijk voor de stekken B8, B9, B10, B11, B13, B14, B15
€ 15,- per week voerboot
€ 5,- per week Carp Cradle

Alle prijzen zijn exclusief € 30,- boekingskosten. Doordat Roemenië buiten de EU ligt zijn er hogere kosten aan verbonden.

Boek nu

Boekingen voor deze visvakantie gebeuren in overleg met de eigenaar en kunnen dus niet via ons automatische boekingssysteem.

Geef uw voorkeuren door aan een van onze medewerkers via chat.

U kunt ons op werkdagen ook telefonisch bereiken tussen 10:00 en 17:00 uur +31518419995

 • Aankomstdag vrij naar keuze
 • Maximaal 60 personen
payments
Waarom boeken bij Angling Escapes?
 • Veilig en betrouwbaar
 • In 3 simpele stappen geregeld!
 • 4.6 van de 5 sterren op Google
 • 4.5 van de 5 sterren op Facebook
 • 4.4 van de 5 sterren op Instagram

Ervaringen en Visverhalen

Schrijf een beoordeling
8
Uitstekend
Op basis van 0 beoordelingen
vanaf
€ 315,- 2 vissers
Per week
 • Aankomstdag vrij naar keuze
 • Maximaal 60 personen
Beschikbaarheid en prijzen payments
Waarom boeken bij Angling Escapes?
 • Veilig en betrouwbaar
 • In 3 simpele stappen geregeld!
 • 4.6 van de 5 sterren op Google
 • 4.5 van de 5 sterren op Facebook
 • 4.4 van de 5 sterren op Instagram