Lac de Lepinet - Karper visvakantie in Frankrijk | Angling Escapes
Lac de Lepinet main image
Bekijk alle 23 foto’s
Terug naar overzicht
10
Uitstekend

Lac de Lepinet

Vlag voor Frankrijk Frankrijk Toon op kaart

Over Lac de Lepinet

Je vind Lac de Lepinet ten zuidwesten van Parijs, op 543 km vanaf Breda. Een mooi groot karper water in het Noorden van Frankrijk. Het meer is omringd door een schitterende bomenrij. In dit schitterende stukje natuur vis je in alle rust. Lac du Lepinet is een oude zandafgraving van 14 hectare. De bodem is een mengeling van zand, klei en kiezels. Er staat weinig wier in het meer. Het loont om bij aankomst eerst met een dieptemeter het meer te verkennen op kleine grind plateaus of zandplaten. Je kun op stek boeken op het mooie locatie Lac de Lepinet. Het terrein is afgesloten en er zijn dus geen passerende wandelaars. Ook voor klanten die hun hond mee willen nemen is deze locatie perfect.

+ Toon meer - Toon minder
10
Uitstekend

Aanvullende informatie

 • Afstand v.a. Breda 550km
 • Maximaal 14 vissers
 • Honden toegestaan: Ja, aangelijnd
 • Wateroppervlakte: 14ha
 • Zwaarste gevangen vis: 29kg
 • Aantal visstekken: 12

Lac de Lepinet

De faciliteiten
Wanneer je aankomt bij Lac de Lepinet zie je gelijk het verzamelpunt. Het kan zijn dat het hek gesloten is, bel ons gerust voor de code. Bij het verzamelpunt bevinden zich ook de faciliteiten zoals, stroom, douche en toilet. Er is per kant 1 koelkast aanwezig en een vriezer voor aas, deze mogen gebruikt worden door iedereen.

Bij het water is een faciliteit gedeelte voor het douchen/toilet en het opladen van je telefoon of accu. Er zijn twee douches en 1 toilet.

Mocht je een stek hebben geboekt op 4,5,6,7  hou er dan rekening mee dat het een stuk lopen is naar de faciliteiten. Hierdoor kan het makkelijk zijn om zelf ook toiletvoorzieningen mee te nemen. Je mag een rubberboot met elektromotor meenemen en gebruiken. Wel is een reddingsvest verplicht! Voor een goede visserij word het bootvissen wel geadviseerd. Je zult zelf alle materialen mee moeten nemen, zoals een schepnet, onthaakmat weightsling. Er is een goede toegang voor voertuigen om je uitrusting naar de stek te brengen. Op de stekken 2,3,5,6,7,9 en 11 is ook plaats voor een caravan of camper.

De eigenaar heeft 3 bootjes op locatie welke gehuurd kunnen worden. Dit zul je op locatie moeten regelen en betalen. Ook is het mogelijk om partikels te vragen.

Aankomst- en vertrektijden
Aankomsttijd: 12:00 uur
Vertrek: 11:00 uur

Het meer
Lac du Lepinet is een oude zandafgraving van 14 hectare. De bodem is een mengeling van zand, klei en kiezels. Er staat weinig wier in het meer. En doordat er natuurlijke bronnen onder water liggen, zal ook in het hoogseizoen het water hoger blijven dan andere wateren. Het loont om bij aankomst eerst met een dieptemeter het meer te verkennen op kleine grind plateau’s of zandplaten. Het terrein is afgesloten en er zijn dus geen passerende wandelaars. Ook voor klanten die hun hond mee willen nemen is deze locatie perfect.

Het meer is opgedeeld in 2 delen.
Lac de Lepinet Noord en Lac de Lepinet Zuid. Deze twee delen worden verdeelt door een boeien lijn over het midden van het water. Zodat je geen hinder heb van vissers aan de overkant.

De visbezetting
De visbezetting op Lac de Lepinet is fantastisch! Er zwemmen ongeveer 800 karpers met verbazingwekkende gewichten. Het meer bevat een goede mix van gezonde schubkarpers en spiegelkarper, graskarpers en koikarpers in vele soorten en maten. Vooral de schubkarpers zijn extreem mooi met hun grove schubben en dikke staartwortels. Elk jaar worden er uitzettingen gedaan om het bestand op peil te houden, gebaseerd op de natuurlijke sterfte. Ook zwemmen er een viertal steuren, welke je snel zal vangen als je met trouvit pellets vist.

Voordat het een betaalwater werd, zwommen er al mooie schoonheden rond. Naar schatting waren dit ongeveer 200 vissen. In de afgelopen 10 jaar zijn er meerdere uitzettingen geweest op Lac de Lepinet met ongeveer 800 vissen. Waarvan het bestand over de 20kg+ karpers groot is. Met een gemiddeld gewicht rond de 16 kilo. Al met al is Lac de Lepinet een schitterende bestemming.

De visstekken
Alle stekken zijn per auto bereikbaar. Let op dat campers en caravans zijn mogelijk op de stekken 6,7,9 en 11. Je kunt na het uitpakken de auto op de parkeerplaats parkeren, of op de stek laten. Tijdens het reserveren kan je aangeven welke stek graag wilt reserveren. De stekken die al geboekt zijn zullen niet meer weergegeven worden in de agenda. Er zijn 4 enkele stekken en 8 dubbele stekken. Op het midden van het water is een kabel met boeien geplaatst. De vissen kunnen hier gewoon onderdoor. Maar het geeft goed de zones weer waar men in mag vissen, zodat er geen hinder is van vissers die hun stek groter achten.

De stekken 0,1,2,3,4,5 bevinden zich op Lepinet Zuid
De stekken 6,7,8,9,10,11,12 bevinden zich op Lepinet Noord.
Per kant mogen maximaal 7 vissers reserveren. Hierdoor heb je de ruimte om op locatie eventueel een andere stek te kiezen, wel moet dit in overleg met de eigenaar.
Wanneer je het halve meer heb gehuurd mogen er maximaal 10 vissers op.
Wanneer je het gehele meer heb gehuurd mogen er maximaal 20 vissers op.

+ Toon meer - Toon minder

De visstek(ken) & Plattegrond

Je vind Lac de Lepinet ten zuidwesten van Parijs, op 543 km vanaf Breda. Het terrein is afgesloten en er zijn dus geen passerende wandelaars. Ook voor klanten die hun hond mee willen nemen is deze locatie perfect. Op ongeveer 10 minuten rijden kom je een grote Supermarkt Carrefour tegen voor boodschappen.

De omgeving
Stek 1 is een tweepersoons stek op Lac de Lepinet Zuid
Stek 2 is een tweepersoons stek op Lac de Lepinet Zuid
Stek 3 is een tweepersoons stek op Lac de Lepinet Zuid
Stek 4 is een Tweepersoons stek op Lac de Lepinet Zuid
Stek 5 is een eenpersoons stek op Lac de Lepinet Zuid
Stek 6 is een eenpersoons stek op Lac de Lepinet Noord. Deze visstek is groot genoeg om eventueel een caravan of camper te plaatsen en vanuit te vissen.
Stek 7 is een Tweepersoons stek op Lac de Lepinet Noord. Deze visstek is groot genoeg om eventueel een caravan of camper te plaatsen en vanuit te vissen.
Stek 8 is een Tweepersoons stek op Lac de Lepinet Noord
Stek 9 is een Tweepersoons stek op Lac de Lepinet Noord. Deze visstek is groot genoeg om eventueel een caravan of camper te plaatsen en vanuit te vissen.
Stek 10 is een Tweepersoons stek op Lac de Lepinet Noord
Stek 11 is een Eenpersoons stek op Lac de Lepinet Noord. Deze visstek is groot genoeg om eventueel een caravan of camper te plaatsen en vanuit te vissen.
Hier vindt u een modern toilet- en doucheblok en twee aparte afsluitbare kamers (één voor elke helft van het meer). Deze hebben elk oplaad faciliteiten en ook koelkasten/vriezers voor voedsel en grote diepvrieskisten voor je aas.

Extra's

Op locatie te verkrijgen (Graag bij uw reservering doorgeven, zodat het voor u besteld kan worden)

Op locatie te verkrijgen

 • Roeiboot + reddingsvest
 • Boilies - 18 mm div. smaken
 • Pop ups - 15 mm div. smaken
 • Boosters div. smaken
 • Pellets
 • Partikels

Voor u is aanwezig

 • U moet zelf alle visspullen meenemen

Wanneer je Lac de Lepinet reserveert hoef je geen borg te betalen. Bovenstaande extra's dienen contant betaald te worden op locatie.

De accommodatie

De volgende faciliteiten zijn aanwezig op locatie

Faciliteiten gebouw

 • Douche
 • Toilet
 • Stroom
 • Koelkast
 • Vriezer voor aas
+ Toon meer

Prijzenoverzicht

Te boeken per week van zaterdag tot en met zaterdag maximaal 7 vissers per kant
Bij een reservering van het halve meer mogen dit maximaal 10 vissers zijn.
Bij een reservering van het gehele meer mogen dit maximaal 20 vissers zijn.

Niet vissers € 58,- per week
Prijs per enkele stek € 395,- Stekken 0,5,6,11 per week
Prijs per dubbele stek € 790,- Stekken 1,2,3,4,7,8,9,10 per week

Halve meer Noord of Zuid € 2700,- per week
Gehele meer € 5500,- per week

Alle prijzen zijn exclusief € 20,- boekingskosten.

Beschikbaarheid & Boek nu

 • van zaterdag t/m zaterdag
 • Gehele meer: € 5500,- (WK, 20 pers.)
 • Maximaal 20 personen
payments
Waarom boeken bij Angling Escapes?
 • Veilig en betrouwbaar
 • In 3 simpele stappen geregeld!
 • 4.6 van de 5 sterren op Google
 • 4.5 van de 5 sterren op Facebook
 • 4.4 van de 5 sterren op Instagram

Ervaringen en Visverhalen

Schrijf een beoordeling
10
Uitstekend
Op basis van 7 beoordelingen
E
Egbert van der leij

Mn zoon en ik hebben een top week gehad 50 mooie en gezonde vissen mogen vangen bijna allemaal rond 15 en 20 kg met een uitschieter van 23.3 kg goeie en keurig sanitaire voorzieningen en niet te vergeten een zeer vriendelijke beheerder die 3 keer langs kwam om te vragen of alles naar wens was kortom een geweldige week geweest gr Egbert en Mitchell

 • Goeie en nette douche plus wc zeer vriendelijke beheerder
 • Geen
E
Ed Metz

Na helaas een dubbele boeking op mijn stek 11, verhuisd naar stek 4.
De vissen hebben zeer zachte bekken.
daarom veel losschieters.Toch nog 14 vissen kunnen landen tot 23 5 kg.
bijna alle vissen vertoonden ingescheurde bekken.
Er is op dit water verschrikkelijk veel brasem aanwezig, welke zelfs 22 mm boilies naar binnen werkten.
Ik vond het sanitair ook wel een tikje te weinig. 1 toilet van 60×90 cm en 1 douche van 80×89 cm voor max 20 vissers.
Ook vind ik het raar dat ik mijn vuilnis zakken mee moest nemen, omdat deze niet werd opgehaald cq. geen plaats was om achter te laten.
de beheerder was zeer vriendelijk.
Het plaatsen van je auto op een parkeerplaats is ook vrij lastig, omdat er maar ca 5 plaatsen zijn.
De beheerder welke mijn stek aan Franse vrienden gegeven had liet hen toe om met een camper en 2 autos op hun stek te staan, vandaar dat ik mijn auto bij mijn stek kon laten.
Nee, helaas een water waar ik niet terug keer.

B
Bart

Het water is niet meer wat het geweest is.
In 5 jaar en na 3 bezoeken nu, is het er in mijn ogen niet mooier op geworden.
Qua visbestand hoef je niet te klagen. Veel vis!
Elk jaar zetten ze wel wat vissen erbij uit, dus je vangt zeker niet alleen maar grotere vissen.
Maar ondanks dat wij dik 80 vissen in 5 dagen vingen, waren bij veel vissen de bekken kapot.
Dit was voorheen zeker niet zo.

We zijn daarom eerder naar huis gegaan. Komen om deze reden niet meer terug.
Wordt niet gecontroleerd op montages. Had liever een betere recensie gegeven, maar het is zoals het is…

P
Peter

Juist terug van een weekeje vissen op lepinet,kan maar 1 ding zeggen wat een top water ongelofelijk!! Mooie vissen,mooie gewichten gevangen,mooie stekken echt een aanrader!???? er zijn ijskasten en vriezer ter beschikking douche stroom ook aanwezig gewoon weg een heel leuke locatie voor een weekje met vrienden te genieten! ook de eigenaar is super vriendelijk.
Ons zien zeker nog terug

E
Ed Metz

Na helaas een dubbele boeking op mijn stek 11, verhuisd naar stek 4.
De vissen hebben zeer zachte bekken.
daarom veel losschieters.Toch nog 14 vissen kunnen landen tot 23 5 kg.
bijna alle vissen vertoonden ingescheurde bekken.
Er is op dit water verschrikkelijk veel brasem aanwezig, welke zelfs 22 mm boilies naar binnen werkten.
Ik vond het sanitair ook wel een tikje te weinig. 1 toilet van 60×90 cm en 1 douche van 80×89 cm voor max 20 vissers.
Ook vind ik het raar dat ik mijn vuilnis zakken mee moest nemen, omdat deze niet werd opgehaald cq. geen plaats was om achter te laten.
de beheerder was zeer vriendelijk.
Het plaatsen van je auto op een parkeerplaats is ook vrij lastig, omdat er maar ca 5 plaatsen zijn.
De beheerder welke mijn stek aan Franse vrienden gegeven had liet hen toe om met een camper en 2 autos op hun stek te staan, vandaar dat ik mijn auto bij mijn stek kon laten.
Nee, helaas een water waar ik niet terug keer.

P
Patrick

Afgelopen week terug gekomen van Lac de Lepinet stek 9. We hadden redelijk geluk met het weer.

Een mooie stek Lkkr ruim voor je bivi, brolley en een tent voor opslag voer en levensmiddelen .

Met het vissen hadden we wat minder geluk, de eerste 5 dagen helemaal geen activiteit op de hebgels en op dag 6 de eerste vis kunnen haken..

Uiteindelijk 4 vissen gevangen door 2 vissers. Zeer blij met überhaupt vis op de mat. Hadden er graag iets meer gevangen maar helaas dat mocht niet zo zijn.

De eigenaar komt geregeld langs waar je particles en pellets kn kopen.. zijn Engels is niet al te best maar met pen en papier kan die je haar fijn vertelde wat het mag kosten.

Al met al ondanks de vissen toch zeker een heerlijke week gehad.

M
Marcel Klein

Onlangs terug gekomen van een heel productief weekje Lepinet.

We hadden het geluk dat er maar 3 stekken( stek 1-11- en wij op 4) bezet waren waardoor we uiteraard heel veel water hadden om te gebruiken en weinig lijndruk ook omdat het koppel op stek 11 meestal met 4 hengels en enkel overdag visten maar hun wisten ook evengoed een respectabel aantal vissen te vangen indien voor de vriendelijke Engelse mensen op stek 11.
We hebben in totaal 71 vissen kunnen vangen waarbij de enige steur van het meer natuurlijk het absolute hoogtepunt was voor ons.
We hebben verder 2 veertigers, 30 dertigers, 21 twintigers en een x-aantal vissen hebben we niet gewogen dit waren vissen die net wel of niet de 20 pond hebben gehaald hierbij zaten dan soms wel weer mooie exemplaren dus die de foto wel hebben gehaald.
Met wat minder lossers hadden we waarschijnlijk de 90 vissen kunnen halen maar dat mag de pret niet drukken.
We hebben voor ons doen ook best wat voer gebruikt maar gezien de vissen bleven komen kon dat ook geen kwaad.

De vriendelijke eigenaar kwam ook regelmatig langs om te vragen hoe de vangsten waren en als het sanitair naar wens was ook was hij regelmatig aan het werk rond het meer. Ook bood hij de mogelijkheid aan om te verkassen indien gewenst.
We hadden best wel last van brasem waarbij we een dieptepunt hadden met 4 brasems tegelijk.
Het maakte niet uit of we nu 2 x 20mm boilies radical biggbells of 2 x 18mm scopex squid achter elkaar ze bleven komen waarschijnlijk door de zachtheid van de boillies.
We hebben toen de aanpak gewijzigd en we zijn met een snowmen presentatie gaan vissen waarbij we een scopex squid hard hookbait van 20mm en daarachter een pop-up 16 of 18 mm hebben gezet.
Dat we onze aanpak gedwongen moesten wijzigen heeft er uiteindelijk waarschijnlijk in geresulteerd dat we de zo gewenste steur hebben kunnen vangen. Deze hebben we kunnen vangen op een hard-hookbait met een knoflook-pepper pop-up daarachter.
Op de laatste dag nog geprobeerd om met een triangle set up de ‘kleinere’ karpers te ontwijken (meen dat Willem Kwinten dit ooit eens heeft gedaan om zo de kleinere vissen te ontwijken)en zowaar de eerste vis op deze set up was 35 pond maar de volgende was al weer net aan 20 pond dus helaas werkte dit ook niet.

vanaf
€ 395,-
Per week
 • van zaterdag t/m zaterdag
 • Gehele meer: € 5500,- (WK, 20 pers.)
 • Maximaal 20 personen
Beschikbaarheid en prijzen payments
Waarom boeken bij Angling Escapes?
 • Veilig en betrouwbaar
 • In 3 simpele stappen geregeld!
 • 4.6 van de 5 sterren op Google
 • 4.5 van de 5 sterren op Facebook
 • 4.4 van de 5 sterren op Instagram