Over Etang du Grand Foret, Frankrijk

In het Noorden van Frankrijk naast ‘Lac Du Temple’ ligt ‘Etang du Grand Foret’ in het schitterende natuurreservaat Parc naturel régional de la Forêt d’Orient. Veel mensen kennen het water ook als Grand Orient of Etand du Grand orient. Wij hebben er voor gekozen om het Etang du Grand Foret te noemen. Omdat er veel verwarring is met het super grote water Orient. Wie van natuur houdt zal hier onder de indruk zijn en stil worden van de mooie omgeving.

Qua vissen is het een grote uitdaging door de lelievelden die in het hoogseizoen op komen. Etang Du Grand Foret is 8 hectare groot en ligt midden in de natuur. Je waant je dus helemaal alleen in complete rust met alleen de geluiden uit de natuur om je heen. Het is een uitdagende en moeilijke locatie, door de obstakels. Maar het harde werken is zeer zeker wel de moeite waard, met het visbestand wat hier zwemt!

+ Toon meer - Toon minder
9
Uitstekend

Aanvullende informatie

 • Maximaal 16 personen
 • Maximaal 10 vissers
 • Honden toegestaan: Ja, aangelijnd
 • Wateroppervlakte: 8ha
 • Zwaarste gevangen vis: 30kg
 • Aantal visstekken: 6

Etang du Grand Foret, Frankrijk

Het meer
Etang du Grand Foret staat ook wel bekend als Etang du Grand Orient. Wij hebben de locatie Etang du Grand Foret genoemd, omdat er veel verwarring was met De Orient het water wat er vlakbij ligt. Wat Parc naturel régional de la Forêt d’Orient genoemd word.

Het water is fictief onderverdeeld in 7 zones met 6 stekken, zodat er maximaal door 10 vissers gevist mag worden. Er is een gravel pad om Etang du Grand Foret waardoor alles goed te bereiken is met de auto. Ook mag de auto op de stek blijven staan, wat het een stuk gemakkelijker maakt met in en uitladen van de visspullen. Of als je een aanhanger heb, die je graag dichtbij wilt hebben. De dieptes variëren van een halve meter tot wel 4 meter en er staan 2 eilandjes in het water. De bodem is voor een groot deel zacht maar hier en daar vindt je een aantal harde plaatjes. Wel adviseren wij dat je lieslaarzen of een waad pak meeneemt. Op sommige oevers loopt de kant langzaam op. Wat het prettig maakt om naar de vis toe te kunnen lopen. Voor deze locatie moet obstakel vissen wel je ding zijn. In het hoogseizoen kan het zijn dat er wier aanwezig is. Dit vinden de karpers natuurlijk geweldig, maar helaas de visser wat minder! Om het water goed te kunnen bevissen worden roeiboten/rubberboten toegestaan.

Aankomst en vertrektijden
Aankomst 14:00 uur
Vertrek 10:00 uur

Voorzieningen
Bij de ingang van Etang du Grand Foret staat een sfeervol gebouw/clubhuis waar je eventueel bij slecht weer kan vertoeven. Hier staat ook een eenvoudige keuken, er is een grote open haard en ook zijn hier de douche en het toilet. Het douchewater wordt uit een put gehaald en daarna is gefilterd. Het is dus geen drinkwater zolang het niet gekookt is. Ook is het clubhuis voorzien van zonnepanelen zodat je de accu’s kunt opladen. En er is een douche en toilet aanwezig. Een eenvoudige keuken met grote tafel met stoelen.

Het kan zijn wanneer de zon niet voldoende schijnt, de accu’s van het clubhuis niet voldoende opladen. Wel is er een aggregaat wanneer je hier gebruik van wilt maken, raden wij aan om een Jerrycan benzine (euro 98) mee te nemen om gebruik te maken van de, op locatie aanwezige aggregaat. De eerste jerrycan is gratis.

Er zijn een 4-tal boten aanwezig op de locatie, maar de staat van de boten zijn niet meer optimaal. Heb je zelf een boot dan adviseren wij wel om deze mee te nemen.
In de warmere maanden kan het zijn dat er meer sprake is van wier. Hou hier rekening mee met je visserij. En door de warmte zakt het niveau van het water. Hierdoor is het makkelijk wanneer je een waadpak meeneemt.

De vissen
Etang du Grand Foret is van origine een jachtgebied en het volledige terrein is 400 hectare groot. In 2011 zijn er nieuwe beheerders gekomen waardoor de mogelijkheid om te vissen is ontstaan. Het water heeft een natuurlijk en erg oud bestand dat niet bekend is, maar waarvan de jagers in het verleden versteld stonden als ze de schimmen aan de oppervlakte zagen rond zwemmen. Bovenop het onbekende oude bestand zijn 800 karpers uitgezet, waarvan verschillende karpers tot ver boven de 20 kilo. Topvis van ongeveer 30 kilo, veel 20 kilo plus vissen en verschillende karpers boven de 25 kilo vissen. Een gemiddeld gewicht van 16-17 kg maken dit water zeer interessant.

+ Toon meer - Toon minder

De visstek(ken) & Plattegrond

De omgeving is voor de natuur liefhebber echt heel erg mooi. Veel wildleven in de omgeving zoals zwijnen, herten en natuurlijk veel verschillende vogels. Etang du grand Foret ligt vlakbij Troyes. En op ongeveer 10 minuten rijden is er een lokale buurtsupermarkt. Op ongeveer 15 minuten rijden vind je een grote Carrefour om boodschappen te kunnen doen.

Etang du Grand Foret Stek 1

Stek 1 is een twee of drie persoonsstek.

Click here for direction

Etang du Grand Foret stek 2

Click here for direction

Etang du Grand Foret stek 3

Click here for direction

Etang du Grand Foret stek 4

Click here for direction

Etang du Grand Foret stek 5

Click here for direction

Etang du Grand Foret stek 6

Click here for direction

Etang du Grand Foret Clubhuis

Click here for direction

Extra's

Op locatie te verkrijgen

Op locatie te verkrijgen

De accommodatie

Het clubhuis is voorzien van alle basis luxe

Het clubhuis

 • Stroom
 • Douche
 • Toilet
 • Keuken
 • Koelkast
+ Toon meer

Prijzenoverzicht

Wanneer u de aankomst en vertrekdag selecteert in de agenda, een stek selecteert, aantal personen/vissers, dan wordt er automatisch een prijsberekening weergegeven. En kunt u online reserveren.

Te boeken per week van zaterdag tot en met zaterdag maximaal 8 personen waarvan 8 vissers

Niet visser        €70,-
Prijs per visser €300,- ( op Etang du Grand Foret worden alleen 2 of 3 persoonsstekken verhuurd)
Gehele meer    €1800,- (Selecteer 3x een twee persoons stek, let op dat alle 6 stekken beschikbaar zijn)

Alle prijzen zijn exclusief € 20,- boekingskosten.

Beschikbaarheid & Boek nu

 • van zaterdag t/m zaterdag
 • Gehele meer: € 1800,- (8-10 pers.)
 • Maximaal 16 personen
payments
Waarom boeken bij Angling Escapes?
 • Veilig en betrouwbaar
 • In 3 simpele stappen geregeld!
 • 4.6 van de 5 sterren op Google
 • 4.5 van de 5 sterren op Facebook
 • 4.4 van de 5 sterren op Instagram
E
Eric,Danny,Dennis,Johnny,Dennis @ 09/09/2021 08:01

Een zeer mooi water met prachtige vissen .
Prachtige natuur .vriendelijke beheerde
We hebben een mooie week gehad voor herhaling vatbaar. ????????????????????????????????????

H
Hains @ 09/12/2020 09:06

Paar keer geweest. Het blijft een hele mooie plek. Eerste keer dat ik ging had ik veel last van wier. Dit jaar helemaal geen last van gehad. Zeker een aanrader voor mensen die van natuur en uitdaging houden.

J
Janus van der Ven @ 09/12/2020 09:32

Zeer leuke en gezellige week gehad. Deze week was t definitieve afscheid van mijn geliefde winkel. Vangsten vielen door t extreem warme weer een beetje tegen maar desalniettemin GENOTEN. En voor de eigenaar van t water, Fabrice sterkte in deze moeilijke periode maat. Edwin en Reclin! BEDANKT voor alles namens GEJA hengelsport Hoorn.

B
Bjorn @ 09/12/2020 09:03

Het is even zoeken maar dan heb je ook wat. Ik ben 2x geweest en maar liefst 87 karpers gevangen. De eigenaar is erg aardig en behulpzaam. Het mooiste vind ik het bosrijke gebied met het wild wat je krijgt te zien. Zoals herten en zwijnen!

R
Rick @ 09/12/2020 09:04

Had a nice holiday. Just a pity that the boats that were offered were no longer good.

Laad meer beoordelingen
vanaf
€ 300,-
Per week
 • van zaterdag t/m zaterdag
 • Gehele meer: € 1800,- (8-10 pers.)
 • Maximaal 16 personen
Beschikbaarheid en prijzen payments
Waarom boeken bij Angling Escapes?
 • Veilig en betrouwbaar
 • In 3 simpele stappen geregeld!
 • 4.6 van de 5 sterren op Google
 • 4.5 van de 5 sterren op Facebook
 • 4.4 van de 5 sterren op Instagram