Over De Ganzenkuil, Nederland

Als je van natuur houdt, dan ben je bij de Ganzenkuil aan het juiste adres. Op dit water zijn namelijk geen ‘gecreëerde stekken’, waardoor de natuur haar schoonheid heeft behouden. Het ideale water voor karpervissers die graag in de natuur zitten en een rubberboot willen gebruiken. De Ganzenkuil is een uitdagend water waar vele taluds bevinden. De Ganzenkuil herbergt een water met veel karpers en grote karpers!

De Ganzenkuil is een 19 hectare groot water dat is gelegen onder de rook van het Gelderse Nijmegen. Deze kraakheldere afgraving is van oorsprong een zandwinningsput, waardoor het flinke dieptes kent tot maximaal 22 meter. Vanwege deze dieptes is het ook verplicht om gebruik te maken van een roeiboot. Het water biedt plaats voor maximaal 6 vissers en daardoor blijft er altijd voldoende ruimte over, om optimaal van jou visserij te genieten!

+ Toon meer - Toon minder
8
Uitstekend

Aanvullende informatie

 • Maximaal 8 personen
 • Maximaal 6 vissers
 • Honden toegestaan: Alleen in overleg
 • Wateroppervlakte: 19ha
 • Zwaarste gevangen vis: 25kg+
 • Aantal visstekken: 7

De Ganzenkuil, Nederland

De Ganzenkuil heeft een ongerept en natuurlijk karakter waardoor je je waant in een echt karper paradijs. Overhangende bomen, lelievelden, enkele nieuwsgierige schapen en met een beetje geluk kun je een ree spotten dat water komt drinken. Ver weg van de drukte, midden in de natuur. Geen keurige aangelegde stekken of een clubhuis. Back to nature. Dit is waar de Ganzenkuil voor staat.

Aankomst en vertrektijden
Aankomsttijd 13:00 uur
Vertrektijd 12:00 uur

De stekken
Op de Ganzenkuil is er de mogelijkheid om je accu’s op te laden. Voor het geval je vaak moet uitvaren of vissen moet drillen, of je gsm op wilt laden. Dat is al een erg fijne luxe! Deze kun je vinden dicht bij het huis van de eigenaar. Evenals een punt waar drinkwater is. Verwacht op de Ganzenkuil geen fraai aangelegde stekken die met gravel of houtsnippers bekleed zijn. Wat je hier zult vinden, zijn een zes natuurlijke stekken en je mag in overleg met de beheerder verkassen tijdens je verblijf. De meeste stekken bieden volop ruimte voor twee vissers. Om de natuurbeleving compleet te maken, is de kans groot dat je een hert of ree spot en maken de ijsvogels dankbaar gebruik van je hengel toppen. Wel is er een fabriek nabijgelegen die door de weeks de natuurlijke rust kan verstoren. Dit ondervind je het meeste op stek 4.

Op de plattegrond van de Ganzenkuil word een privé gedeelte aangegeven. Aan deze kant van het water mag je geen bivvy plaatsen. Er zijn twee ingangen die naar het domein van de Ganzenkuil gaan. Stek 1,3 en 4 maken gebruik van de kleine poort. De stekken 5,6 en 7 maken gebruik van de grote poort. Stek 1,3 en 4 zijn goed bereikbaar met de auto via een gravel weg. Wanneer je een grote bestelbus hebt, is het raadzaam om het pad eerst even na te lopen alvorens je doorrijdt, omdat de begroeïng in sommige maanden erg wild is.
De weg naar de overige stekken zijn onverhard. In de droge periodes kun je hier prima met de auto komen. In de nattere maanden is het raadzaam om de weg eerst te bekijken voordat je hier met je auto overheen rijdt. Trolleys/kruiwagens zijn aanwezig bij het water en het is ook toegestaan om je spullen met de boot naar de stek te varen, mocht dit nodig zijn. Wanneer alles goed begaanbaar is mogen de auto’s bij de stek blijven staan.

Het visbestand
Het water kent van oudsher een fraai bestand schub- en spiegelkarpers. En zijn er mooie donkere oude strijders gevangen. Door de bodem verlopen is het helaas niet mogelijk om de Ganzenkuil af te netten, waardoor het exacte bestand niet bekend is. Daarom ontvangen wij ook graag jouw visfoto’s! Elk jaar worden er vissen uitgezet op De Ganzenkuil om het visbestand aan te vullen. Hierdoor zwemmen er meer dan 100 vissen over de 15kg+ en ook 30 vissen van 19kg+. Met regelmaat worden ook 20 kilo karpers gevangen. Er is veel natuurlijk voedsel aanwezig voor alle vissen, waardoor de karpers goed groeien! Op de Ganzenkuil heb je bijna geen bijvangsten alleen soms weet een zeelt je haakaas te pakken.

Advies
Om de visveiligheid zo optimaal mogelijk te maken is het gebruik van een rubberboot verplicht en deze moet jezelf mee nemen. Een rubberboot is op de Ganzenkuil niet alleen prettig, maar ook noodzaak door de vele obstakels die zich onderwater bevinden. Het gebruik van een rubberboot is op eigen risico en je bent verplicht om een reddingsvest te dragen.

Er staan veel bomen met overhangende takken aan het water en er bevinden zich veel lelievelden. Des te prettiger is het dan om vanuit je rubberboot te drillen. Afhankelijk van welke stek je kiest, is het wellicht raadzaam een potti potti (luggable loo) mee te nemen. Het droogtoilet op de Ganzenkuil is gevestigd achter stek 5.

Foto’s
Wilt u graag meer foto’s zien van De Ganzenkuil kijk dan op onze Facebookpagina Angling Escapes Benelux

+ Toon meer - Toon minder

De visstek(ken) & Plattegrond

De Ganzenkuil heeft een ongerept en natuurlijk karakter waardoor je je waant in een echt karper paradijs. Overhangende bomen, lelievelden, enkele nieuwsgierige schapen en met een beetje geluk kun je een ree spotten dat water komt drinken. Ver weg van de drukte, midden in de natuur. Tussen de 7 en 10 minuten rijden vind u verschillende supermarkten.

De Ganzenkuil stek 1

Stek 1 is een twee persoonsstek. Hier heb je de mogelijkheid om tussen de 1 en de 8 meter gemiddeld te vissen.

Click here for direction

De Ganzenkuil stek 3

Stek 3 is een twee persoonsstek. Het bodemverloop is hier vrij grillig en diep met als diepste punt 22 meter. Wel bevinden zich hier een paar mooie plateaus op 10 a 11 meter. En een landtong onderwater van 14 naar 19 meter.

Click here for direction

De Ganzenkuil stek 4

Stek 4 is een twee persoonsstek. En is een stek waarbij de dieptemeter goed en veel gebruikt moet worden. Zoeken naar talud randen, waarbij de waterkant afloopt naar een 11 meter. En als diepste punt 22 meter.

Click here for direction

De Ganzenkuil stek 5

Stek 5 is een twee persoonsstek. Ook wel bekend als 'het strand'. Een deel van het water is tussen de 1 en 3 meter diep. Met verschillende kuilen tot 6 meter diep. Meer het wijd op daalt het van 11 meter naar 19 meter diep.

Click here for direction

De Ganzenkuil stek 6

Stek 6 is een grote ruime twee persoonsstek. Waarvan de kanten vrij snel aflopen naar een 8 a 11 meter diep. Verder het water op zakt de diepte naar een 21 meter.

Click here for direction

De Ganzenkuil stek 7

Stek 7 is een twee persoonsstek. Afhankelijk van de waterstand is het mogelijk om tussen de bomen te zitten met de bivvy. Of voor de bomenrij aan het water. Vergeet op deze stek de hengel onder eigen kant niet. Deze stek is gemiddeld tussen de 8 en de 13 meter diep.

Click here for direction

Toilet

Op deze locatie staat een droogtoilet die u mag gebruiken.

Click here for direction

Stroompunt

Hier is het mogelijk om accu's op te laden

Click here for direction

Stroompunt + water

Hier is het mogelijk om accu's op te laden en/of water te pakken.

Click here for direction

Extra's

Op de Ganzenkuil is het niet mogelijk om extra opties bij uw visvakantie te reserveren.

De accommodatie

Bij de Ganzenkuil is geen accommodatie aanwezig. Wel een droogtoilet en er zijn stroompunten aanwezig waar je bijvoorbeeld je accu's kunt opladen. Ook is er drinkwater aanwezig.

Voorzieningen

 • Droogtoilet
 • Er zijn twee stroompunten aanwezig waar je bijvoorbeeld accu's op kunt laden
 • Er is drinkwater aanwezig
+ Toon meer

Prijzenoverzicht

Wanneer u de aankomst en vertrekdag selecteert in de agenda, de stekken selecteert word er automatisch een prijsberekening weergegeven. En kunt u online boeken.

Te boeken per weekend, midweek of week:
Als u het gehele water wilt afhuren, selecteer dan 3 twee persoonsstekken. En vermeld in het opmerkingsveld dat u graag het gehele meer wilt hebben.
Ondanks dat er meer stek mogelijkheden zijn, worden er maar 6 vissers toegelaten. Mocht je graag alleen willen vissen, dan is dit last minute mogelijk (twee weken voor de aankomst datum). Voor deze optie kunt u contact met ons opnemen.

Weekend

Niet visser €30,-
Stek 1 is een 2 persoonsstek: €250,-
Stek 3 is een 2 persoonsstek: €250,-
Stek 4 is een 2 persoonsstek: €250,-
Stek 5 is een 2 persoonsstek: €250,-
Stek 6 is een 2 persoonsstek: €250,-
Stek 7 is een 2 persoonsstek: €250,-
Gehele meer voor 6 vissers: €750,-
Midweek
Niet visser €40,-
Stek 1 is een 2 persoonsstek: €250,-
Stek 3 is een 2 persoonsstek: €250,-
Stek 4 is een 2 persoonsstek: €250,-
Stek 5 is een 2 persoonsstek: €250,-
Stek 6 is een 2 persoonsstek: €250,-
Stek 7 is een 2 persoonsstek: €250,-
Gehele meer voor 6 vissers: €750,-
Week
Niet visser €70,-
Stek 1 is een 2 persoonsstek: €500,-
Stek 3 is een 2 persoonsstek: €500,-
Stek 4 is een 2 persoonsstek: €500,-
Stek 5 is een 2 persoonsstek: €500,-
Stek 6 is een 2 persoonsstek: €500,-
Stek 7 is een 2 persoonsstek: €500,-
Gehele meer voor 6 vissers: €1500,-
Speciale winterkorting
Voor de maand November kunt u alleen het gehele meer afhuren voor 6 vissers, tegen een speciaal tarief.
Weekend: €585,-
Midweek: €750,-
Week: €1200,-

Alle prijzen zijn exclusief € 20,- boekingskosten.

Beschikbaarheid & Boek nu

 • Vr t/m Vr, Ma t/m Ma
  Ma t/m Vr, Vr t/m Ma
 • Gehele meer v.a : € 750,- (6 pers.)
 • Maximaal 8 personen
payments
Waarom boeken bij Angling Escapes?
 • Veilig en betrouwbaar
 • In 3 simpele stappen geregeld!
 • 4.6 van de 5 sterren op Google
 • 4.5 van de 5 sterren op Facebook
 • 4.4 van de 5 sterren op Instagram
M
Marry

Super ontvangen, we werden goed verteld hoe het water in elkaar stak. Tevens ook voor evt.boodschappen waar tehalen. Aardige congierge en eigenaar. Ook de onderhoudsman top.
Aanrader ,ga er vaker heen.

 • Rust, schoon
 • Toilet
R
Ronald van uffelen @ 05/17/2021 11:24

Ben er terecht gekomen als alternatief omdat de eigenaar van des pins geen Hollanders meer op zijn water wilde ivb Corona .daar aangekomen ging er ook nog van alles mis ????kreeg me zwager een run struikelt valt op rod pod breekt hengel .bij mij me boot lek ????maar het is er schitterend aardige eigenaar .en mooie vissen gezien .geen makkelijk water maar wist er toch nog 4 te vangen en 5 zeelten .staat nog een filmpje van op me carobaits fb

D
Davy en tom @ 05/25/2021 10:57

We zijn van maandag 17.5 2021 tot vrijdag 21.5 2021 de opeichter van het water kent de stekken niet eens zijn. Maar ik en mijn vismaat hadden elk 3 vissen hevangen de grootste 12 kilo ong. Mijn vismaat heeft de eerste nacht wel 4 vissen gelost. En ik de voorlaatste dag ook 2 gelost yegen een opstakel. Het water is helder heel veel wier wa hadden enkel een rubber roeibootje bij en een deeper. Het is zeker geen run water maar we hebben ons wel geamuseerd heel de vijver voor ons 2 alleen. Als we nog terug gaan naar daar dan nemen we zoizo een tele met dieptemeter mee.

R
Rick van Assema @ 09/23/2021 08:57

Hele leuke ervaring om hier eens te vissen. Het water is niet het makkelijkste en een boot zouden ze moeten verplichten te gebuiken. Met 19 hectare ook ruim zat om met de max 6 vissers die toegestaan zijn te vissen. Heerlijk weekend gevist en 6 karpers mogen vangen waarvan ook enkele plaatjes van uitzetters voor de toekomst. Beheerder ook een vriendelijke man. Geen sanitaire voorzieningen is dan wel een minpuntje maar past wel bij een water als dit. Wat wel een nadeel is is dat er geen mogelijkheid is om je afval ergens te kunnen weggooien. Verder een water om zeker nog eens terug te keren

T
Thijs van Vliet @ 07/15/2021 07:00

Mooi plas met voldoende ruimte en helder water waardoor in stek 7 een mooie uitdaging ligt dmv wiervissen!
Het is mijn tweede weekend dit jaar en weer genoten van de omgeving en de vissen.
We komen zeker nog een keer terug.

D
Davy Vrolings @ 04/26/2021 06:59

Super mooi betaal water !! Water is mooi helder. Het is een moeilijk water waardoor je moeite moet doen om de vis te vinden. We vingen er 3 in 4 dagen, de vissen zagen er super mooi uit.
De eigenaar kwam ook nog even een praatje maken, een hele aardige man.
Wij gaan zeker nog een keer terug komen,

E
E.S. @ 04/05/2021 07:54

Prachtige plas met een mooi visbestand! Er zijn geen stekken aangelegd, waardoor je het gevoel krijgt dat je ergens in het wild zit te vissen. Het is een diepe plas, met aardig wat wiergroei en obstakels in het water en het is zekers geen runwater. Wat mij betreft moeten ze een boot hier verplichten. Verder zijn de sanitaire voorzieningen slecht, vond IK het erg? Nee! Maar past wel bij dit water. Wat ik wel miste was een container waar ik mijn vuil aan het eind van mijn trip in kon gooien. En ik vind het jammer dat dit water in de winter gesloten is, ik had hier graag in december of januari willen zitten.

Kortom, wil je een uitdaging en wil je werken voor je vis is dit zeer zeker een water voor je. Mocht je geen ervaring hebben met het vissen op diep en wierrijk water en je hebt geen boot en je wilt niet blanken? Dan kan je beter iets anders zoeken.

J
John de koning @ 03/22/2021 07:12

Voor mij en me maat was t drama de eerste dagen door t extreme klote weer veel schade tent weggewaaid boot lek apperatuur kapot etc maar het water zelf de natuur perfect. Mooi de natuurlijke stekken en de beheerder super relaxed en zeer behulpzaam door hem en ook de jongen die daar zowat thuishoort Quint toch nog een fantastische week gehad ondanks alle tegenslag. Zeker dat we terugkomen en revange nemen. Dus tot snel grtz John

b
bob @ 09/09/2020 08:14

Kleiner dan we hadden verwacht, beetje te klein voor de 6 vissers die er zaten. De schapen waren gezellig, maar vooor t vissen komen wij hier niet meer terug.

R
Robert van der Ven @ 09/09/2020 08:19

Wij hebben 3 dagen gevist op de Ganzenkuil. we hebben twee vissen gevangen waaronder een mooie spiegel van 19 kg. In het bezit zijn van een boot is echt niet onverstandig, daar beide vissen vast zaten in de begroeiing. Alleen de sanitaire voorzieningen kunnen nog wel wat beter.
De eigenaar is een praatje komen maken. Deze is heel vriendelijk en behulpzaam in het aanwijzen van de hotspots. Hij vertelde ook dat er dit jaar zo`n honderd vissen zijn uitgezet. Wij vonden het een heel mooi water en komen zeker nog een keer terug.

M
Marcel @ 09/09/2020 08:24

Aanrader! Mooi water en mooie vissen van divers formaat en bouw. Wel relatief veel, plaatjes van. uitzetspiegeltjes. Veel gevangen en geen bijvangsten op een gigantische brasem na. Aardige beheerders, gezellige schapen en een gemoedelijke sfeer. Prima water als je onderling met de andere gasten afspreekt wie in welk deel van het water vist. Verder lijkt het tijd voor een regel rond weerhaakloze haken om de vissen in topstaat te houden.

E
Edwin @ 09/09/2020 08:16

Een heel mooi water met een goed visbestand. Het is geen makkelijk water maar er is echt wel vis te vangen.een echte aanrader

H
Herbert @ 09/09/2020 08:19

Weekend geweest en als zeer prettig ervaren. 6 runs en 4 karpers gevangen tot 36 pond. Aardige eigenaar! Mooie, gelukkig niet perfect aangelegde, stekken in een fijne omgeving.

W
Wattinema @ 09/09/2020 08:13

Erg Leuk gehad

D
Dennis @ 09/09/2020 08:22

Een volle week gevist op dit heldere water, Aangekomen begroete de vriendelijke eigenaar ons , En vertelde dat je overal mag zitten , En een fikkie stoken geen bezwaar. We waren met 4 vissers. We zaten met 2 stekken verspreid van elkaar. de kanten zijn steil ( Omdat de waterstand 2 meter was gedaald ,) en sommige met stenen( Wat in het donker lastig is ) In de 7 dagen hebben we in totaal 6 karpers en een zeelt gevangen. hoogste was 31.5 pond , 30 pond en 23.5 pond die andere waren de net uitgezette kleine karpers. Moeilijk water , met veel wier en takken langs de kant .i

S
Sander @ 09/09/2020 08:18

Mooi water. Niet makkelijk . In de week dat we er zaten is weinig gevangen door alle vissers. Wij hebben er 5 weten te vangen tot 18 kg op stek 1 en 2. Snachts rond het vriespunt dus misschien nog te koud. Stekken verdeling kan veel beter. Te onduidelijk. Douche zou niet verkeerd zijn. En een extra toilet ook niet. Eigenaar laat je eigenlijk overal je gang gaan wat wel prettig is. Kom zeker terug.

W
Willem en Kris @ 09/09/2020 08:23

Verpest visweekend. Pas op als je plek 1 reserveer de gene die op plek 7 zit krijg van de eigenaar voorrang om tegen het wierveld te vissen.terwijl dit bij plek 1 hoort. De eigenaar spoort niet het enige goede wat hij heeft gedaan is netjes mijn geld terug gegeven .ga hier nooit meer naar toe

H
Hains Mous @ 09/09/2020 08:11

Zelf ben ik hier in het voorjaar een weekend geweest. Wist hier twee mooie spiegels te landen toen het nog flink koud was. Als je voor de pure vis ervaring gaat is dit een het water waar je een keer heen moet. Het is een klein stukje Frankrijk in Nederland. Wil hier zeker nog een keer heen in het najaar.

R
Robbert @ 09/09/2020 08:15

Mooi helder water. Water stond lager dan het ooit gestaan heeft toen wij er zaten. Vis was hierdoor duidelijk in de war. Maar 1 vis kunnen vangen. In het voorjaar zal het waarschijnlijk wel gemakkelijk vis vangen zijn daar. Voor tips, check de video:

P
Philip Geleijnse @ 09/09/2020 08:21

Voor de 3e keer geweest,heel moeilijk water dus een echte uitdaging.wij vinden het er heel fijn,echt terug naar de natuur,2 mooie spiegels gevangen maar vanwege de paai heel moeilijk.Gert-Jan (de eigenaar)is een aardige man,Wij komen zeker terug.prachtige natuur.

T
Ton @ 09/09/2020 08:13

Mooi helder water, was door de lage waterstand wel 2 meter af, voor ons was dit de eerste keer, zelf geen beet gehad maar vismaat wel mooie spiegels met veel potentie om mooi uit te groeien, ga zeker nog eens terug, wel even onduidelijk bij aankomst dat je de beheerder moet opbellen. Verder top weekend gehad

P
Philip Gelijnse @ 09/09/2020 08:17

Samen met mijn vrouw 4 dagen wezen vissen in de Ganzenkuil,heel mooi viswater rustige omgeving.
wij hebben het heel goed naar ons zin gehad,Aardige eigenaar GertJan. Helaas maar 1 karper gevangen ,maar dat mocht de pret niet drukken ,Het is zeker voor herhaling vatbaar.Wat een prachtig stukje Nederland!

L
Leendert Koek @ 09/09/2020 08:12

Zoals werd omschreven ,kraak helder water.
Wel enorm veel wier en planten met echt steile zijkanten.
Helaas in t weekend dat ik er zat geen aanbeet gekregen,op een zeelt na.
Wie van een uitdaging houdt zit daar goed

B
Berry Scheaffer @ 09/09/2020 08:11

We hebben afgelopen weekend op de ganzekuil gevist. Alles was perfect geregeld. We wisten 19 karpers te vangen met twee 40+ vissen. Snoeiharde fluiters en lange drillen hebben dit weer een top sessie gemaakt. Team van de vissende Hollander bedankt we komen zeker terug

B
Bjorn @ 09/09/2020 08:17

ik heb een hele mooie weekend gehad! En ook een van het oude bestand mogen vangen! In totaal 5 vissen gevangen

R
Ronald @ 09/09/2020 08:15

niet voor het eerst een weekend gezeten. het vissen word je bijna onmogelijk gemaakt. kom zeker niet meer terug.

W
Wil en Willem @ 09/09/2020 08:20

Weekend van 29-5 tot 01-6 gevist op plek 1
Eerste nacht goed geslapen om 12.30 een run
Mooie spiegel van 28 pond voor de rest stil avonds weer heerlijk geslapen
En s,morgens om 8 uur zelfde hengel weer een mooie spiegel van 23 pond
Het is erg moeilijk vissen hier een boot is een must
Er staat te veel wier het groeit o er al en is op veel plaatsen erg hoog
Een mooi water maar niet voor beginners en zeker geen running water
Kom hier in de winter terug

D
Dirk @ 09/09/2020 08:22

Weer terug van een mooie week op de Ganzenkuil. Mooie omgeving en mooie vissen. De bever komt rustig een takje eten en een schaap besloot te gaan zwemmen, die moesten we redden met de boot. Mooi visbestand met karpers die goed weten wat ze doen. Scherp vissen dus! Totaal 11 vissen en een aantal wisten te ontkomen in het wier. Zonder boot is geen optie! Vier mooie oud bestand vissen erbij tot 18.5 kilo. Zeker een aanrader als je weet waar je mee bezig bent. Rust, ruimte en een vriendelijke eigenaar.

Laad meer beoordelingen
vanaf
€ 250,-
Per persoon
per week / midweek / weekend
 • Vr t/m Vr, Ma t/m Ma
  Ma t/m Vr, Vr t/m Ma
 • Gehele meer v.a : € 750,- (6 pers.)
 • Maximaal 8 personen
Beschikbaarheid en prijzen payments
Waarom boeken bij Angling Escapes?
 • Veilig en betrouwbaar
 • In 3 simpele stappen geregeld!
 • 4.6 van de 5 sterren op Google
 • 4.5 van de 5 sterren op Facebook
 • 4.4 van de 5 sterren op Instagram