Catlake Pohan - Meerval visvakantie Tsjechië - Angling Escapes
Catlake Pohan main image
Bekijk alle 24 foto’s
Terug naar overzicht
8
Uitstekend

Catlake Pohan

Vlag voor Tsjechië Tsjechië Toon op kaart

Over Catlake Pohan

Catlake Pohan is een enorm succes! Neem contact op wanneer u de beschikbaarheid wilt weten. Nog geen 1000 km rijden en u bevind zich al bij Catlake Pohan nabij Praag in Tsjechië! Ja… je leest het goed! Tsjechië ligt dichterbij dan je denkt! Catlake Pohan is eigendom van de bekende visser, filmer en auteur Jakub Vagner. Hij merkte dat de vraag naar vissen sensationele meervallen erg groot was. Dit op allerlei manieren van spinning tot boeien vissen tot zelfs vanuit een Bellyboot aan toe! Een geweldige ervaring en beleving om een meerval te vangen van 256 cm, recht onder uw flippers!

Op Catlake Pohan hebben de meervallen een geweldig gemiddeld gewicht van 50 kilo! Er zijn 150 meervallen uitgezet. En wij mogen je met zekerheid zeggen dat er zelfs 15 meervallen zijn die meer dan 100 kilo wegen! Op dit moment staat het record maar liefst op 120 kilo. Kun je je dat voorstellen? De klap in je hengel, die brute kracht, de lijn die van de spoel wordt getrokken, tijdens het drillen verzuurde armen en langzaam maar zeker verschijnt er een monster aan de wateroppervlakte!

+ Toon meer - Toon minder
8
Uitstekend

Aanvullende informatie

 • Afstand v.a. Breda 944km
 • Maximaal 6 vissers
 • Honden toegestaan: Ja, kan los op het terrein
 • Wateroppervlakte: 2,2ha
 • Zwaarste gevangen vis: 100kg+
 • Aantal visstekken: 3

Catlake Pohan

Naast de mooie meervallen in Catlake Pohan zwemmen er ook karpers, graskarpers, brasem, kroeskarpers, baars en voorn. Deze diversiteit aan vis zorgt voor een stabiele omgeving voor alle vissoorten. Je mag ook vissen op de andere vis types, echter ligt de nadruk op de aanwezigheid van de meervallen. Je vis trip wordt begeleid door het team van Catlake Pohan. Dit team bestaat uit ervaren gidsen of wedstrijdvissers die gespecialiseerd zijn in het meerval vissen! Wat Catlake Pohan een ideaal start locatie maakt voor het leren vissen op meerval.

Catlake Pohan is 2,5 hectare groot met een gemiddelde diepte van 2,5 meter. De bodem van het meer varieert qua diepte richting de dam en eindigt in een diepte van 4,5 meter. In de richting van het eiland loopt het weer op en wordt het water weer ondieper. Op Catlake Pohan zijn drie stekken gecreëerd elke stek heeft ruimschoots water zodat je optimaal kunt genieten van je visvakantie en uw hobby kunt uitvoeren. Doordat het eiland in het midden van het water is zult u geen hinder ervaren van andere vissers.

Stek 1
Deze stek ligt op het Noorden van Catlake Pohan. Deze stek kun je ook bereiken met de auto. Hierdoor kunt je makkelijk je vismaterialen uitladen en dan vervolgens de auto op de parkeerplaats parkeren bij de beheerder zijn huis en algemene parkeerplaats. Er is altijd de mogelijkheid om een boot te gebruiken op locatie. Onder water loopt een talud rand ongeveer 50 meter van de steiger af met een diepte rond de 1 meter welke uitloopt naar 1,5 meter diepte. Direct voor de steiger op een afstand van ongeveer 80 meter ligt ook een talud rand waar de meervallen graag mogen overnachten. Deze rand is ongeveer 3,2 meter diep! Dit is in de goede periode een mooie hotspot en zeker de moeite waard om te proberen.

Stek 1 is geschikt voor vissen op diepere delen van het water. Wanneer je de rechterkant bevist richting stek 2 vind u de ondiepere gedeeltes. Deze talud rand geeft ook de vis sector aan van stek 1. Ook zijn de zones gemarkeerd met een boei of de beheerder wijst je de sector aan. Deze stek heeft een mooie stijger wat over het water heen ligt. Deze stijger zijn voorzien van gaten, zodat u hier de standaards voor de meerval hengels in kunt plaatsen. Op deze manier kunt u boeivissen of met een breeklijn. Er is ruimte op de stijger om een tweepersoons bivvy te plaatsen. Wanneer je dit van plan bent is het handig om haringen mee te nemen die in hout gemonteerd kunnen worden.

Stek 2
Deze stek ligt in het noordwesten van Catlake Pohan. Deze stek heeft uitdagende dieptes en ondieptes. Gemiddeld is de diepte hier tussen de 1 meter en 2,2 meter. Het diepste punt is ongeveer 3 meter en ligt op ongeveer 100 meter van de vis stek af. Op het rechter gedeelte van de zone is een eiland met een diepte rond de 1,4 meter waardoor deze stek uitermate geschikt is voor boei vissen. Voor de steiger is een diepe doorgang gemaakt in de bodem om de vis te triggeren en te vangen. Deze stijger is voorzien van gaten, zodat je hier de standaards voor de meerval hengels in kunt plaatsen. Op deze manier kun je boeivissen of met een breeklijn. Er is ruimte op de stijger om een tweepersoons bivvy te plaatsen. Wanneer je dit van plan bent is het handig om haringen mee te nemen die in hout gemonteerd kunnen worden.

Stek 3
Deze stek heeft een natuurlijke steiger/strand en is gesitueerd in het zuiden van het water Catlake Pohan. De algemene parkeerplaats bevind zich op 30 meter achter je. Aan de rechterkant van deze stek loopt een bocht onder water welke veel bezocht word door de meervallen, wanneer het mooi weer is. Er wordt dan ook geadviseerd om hier sowieso een boei montage te proberen. Op deze stek kun je mooi boei vissen of een spinhengel uitgooien! Voor de steiger heb je ruim water tot aan de dam wat je helemaal kunt bevissen met een diepte van ongeveer 3 meter. De dam is ook een interessante zone met de overhangende bomen en rietkragen en dus zeker de moeite waard om te testen!

Katlov homes
Sinds 2021 is het mogelijk om bij Katlov een prachtige accommodatie te reserveren. Er zijn in totaal 4 luxe accommodaties. Het biedt een terras, uitzicht op het meer, een zithoek, een flatscreen-tv, een volledig uitgeruste keuken met een vaatwasser en een koelkast. Een eigen badkamer met een douche en gratis toiletartikelen. Voor extra gemak kan de accommodatie tegen een toeslag handdoeken en beddengoed verstrekken. Elke accommodatie heeft twee slaapkamers. Een met een twee persoons bed en een slaapkamer met twee keer eenpersoons bedden. Ook is het eventueel mogelijk om van de bank een bed te maken voor twee personen. Het is niet mogelijk om direct uit de accommodatie te vissen helaas. Mocht u graag een stek in combinatie met een huis willen reserveren is dit mogelijk in overleg.

Wat is er aanwezig?
Parkeerplaatsen
Hengelsportzaak (kleinschalig op het terrein)
Sanitaire voorzieningen (inclusief zeep, shampoo, tandpasta, toiletpapier)
Onthaakmat is voor je aanwezig
Handschoenen voor het landen van de meerval
Opladen van de accu’s of mobiele telefoons is mogelijk in het huis van de beheerder (bij de parkeerplaats)
Goed advies van onze beheerders en wanneer zij meer tijd hebben zijn zij bereid om meer begeleiding te geven.

Noodzakelijke materialen

De beheerder zal je materiaal controleren op juistheid en of die voldoen aan de eisen.

Boei vissen: Bij hengels met meer dan 400 gram loodgewicht is nylon hoofdlijn verboden.
Gebruik het volgende: gevlochten hoofdlijn voor 60 kilo in combinatie met een voorslag voor 100 kilo.
Goede haken zijn van de volgende merken: Owner, Gamakatsu, Mustad of Madcat.
Wanneer je boei vist mag je alleen een systeem gebruiken voor twee enkele haken met een maximale 6/0 maat.

Spinning en of bellyboat
Is alleen toegestaan vanaf de steigers op je vis plek/steiger tenzij dit in overleg met de beheerder anders mag. Je mag metde waadpak het water in binnen je eigen sector echter NIET dieper dan heuphoogte! Denk eraan dat sommige taluud randen erg snel dalen. Je ontvangt bij de reservering ook een diepte kaart van het water, let op wanneer je met het waadpak het water in gaat dat er diepe talud randen kunnen zijn. Afhankelijk of je op baars wilt spinnen of meerval, zal de hengel uitgerust moeten zijn met het juiste materiaal.

De lijn moet minimaal een breekkracht hebben van 30/40 kg. Je mag gebruik maken van Twisters voorzien van een Jighead met een enkele haak aan het staartstuk. Gebruik maken van een dreg met een maximale maat van 2/0 is ook toegestaan. Pluggen of blinkers/lepels zijn speciaal ontworpen voor de meerval en voorzien van goede haken. Elk plug of lure die u gebruikt mag maximaal een enkele dreg hebben van 3/0.

+ Toon meer - Toon minder

De visstek(ken) & Plattegrond

De omgeving in Tsjechië is werkelijk waar schitterend en beschikt over veel natuur. Nabij Carplake Katlov zijn verschillende kleine dorpjes, die van alle gemakken zijn voorzien. Červené Janovice kun je voor vrijwel alles terecht. Wil je iets meer dan is de Kutná Hora 21 minuten rijden.

Een schitterende locatie van maar 2.2 hectare groot. En begeleiding om het meerval vissen te leren.
Tsjechie

Extra's

Op locatie te verkrijgen (Graag bij uw reservering doorgeven, zodat het voor u besteld kan worden)

Op locatie te verkrijgen

 • Wifi (tegen meerprijs)
 • Slaapzak
 • Bedchair
 • Baitsounders
 • Bivvy
 • Stoel
 • Waadpak
 • Weegschaal
 • Grill
 • Borden/bestek/bekers
 • Gasstel
 • Hengels
 • Mais
 • Pellets
 • Boilies

Voor u is aanwezig

 • Parkeer gelegenheid
 • Douche en toilet
 • Onthaakmat
 • Schepnet
 • Desinfectie voor wonden
 • Oplaadpunt

De accommodatie

Tussen Carplake Katlov en Catlake Pohan zijn de sanitaire voorzieningen geplaatst. Het is mogelijk om een luxe accommodatie te reserveren bekijk voor deze optie Katlov Homes.

Voorzieningen

 • Douche
 • Toilet
 • Oplaadpunt voor accu's
+ Toon meer

Prijzenoverzicht

De prijzen zijn inclusief het gebruik van facilitaire voorzieningen en u mag een roeiboot gebruiken. Aankomst- en vertrekdagen zijn woensdag of zondag. Dit zijn de enige aankomstdagen voor 2023.

Visvergunning per week €610,- twee vissers.
Weken verlopen van woensdag tot en met woensdag of van zondag tot en met zondag.

Vergunningen voor het gehele meer 6 vissers is mogelijk in overleg.

Alle prijzen zijn exclusief €20,- boekingskosten.

Boek nu

Boekingen voor deze visvakantie gebeuren in overleg met de eigenaar en kunnen dus niet via ons automatische boekingssysteem.

Geef uw voorkeuren door aan een van onze medewerkers via chat.

U kunt ons op werkdagen ook telefonisch bereiken tussen 10:00 en 17:00 uur +31518419995

 • Aankomst & Vertrek op aanvraag
 • Maximaal 12 personen
payments
Waarom boeken bij Angling Escapes?
 • Veilig en betrouwbaar
 • In 3 simpele stappen geregeld!
 • 4.6 van de 5 sterren op Google
 • 4.5 van de 5 sterren op Facebook
 • 4.4 van de 5 sterren op Instagram

Ervaringen en Visverhalen

Schrijf een beoordeling
8
Uitstekend
Op basis van 2 beoordelingen
M
Martijn

Goed ontvangen en aardige beheerder. Er is wel een taalbarriere maar dit word geduldig opgelost. we hebben veel verschillende manieren kunnen proberen om op Meerval te vangen. Ook Jakub Vagner kwam nog even langs en besprak met ons bepaalde technieken. Top locatie voor de beginnende meervalvisser.

M
Marcel

Voor de beginnende meervalvisser echt een top locatie! Jammer dat het meer wel klein is

vanaf
€ € 610,-
Per 2 personen per week
 • Aankomst & Vertrek op aanvraag
 • Maximaal 12 personen
Beschikbaarheid en prijzen payments
Waarom boeken bij Angling Escapes?
 • Veilig en betrouwbaar
 • In 3 simpele stappen geregeld!
 • 4.6 van de 5 sterren op Google
 • 4.5 van de 5 sterren op Facebook
 • 4.4 van de 5 sterren op Instagram