Reisverslag Karperdroom - Angling Escapes
Terug naar overzicht
Blog

Karperdroom in Herpen

339 keer bekeken 5 minuten

Begin oktober gingen wij voor het eerst naar Karperdroom. We hadden wel de foto’s op Facebook gezien, maar wisten toch niet goed wat we konden verwachten.
Onze midweek begon onrustig met veel loze piepjes ’s nachts, enkele verspilde aanbeten in het plompenblad en een uitgevallen beetmelder. Al met al niet het beste begin waar je op hoopt wanneer je op een betaalwater gaat vissen.

Desondanks wisten we toch wel enkele vissen op de kant te krijgen, waaronder een kleine spiegel en een steur van maar liefst 19 kg. Halverwege de week gaf de vriendelijke eigenaar Leon (die ons kwam verrassen met gebak) ons enkele tips.

En met resultaat. Het lukte ons om die middag en de dag erna meerdere vissen op de kant te krijgen. Van een oude bestandvis, een schubkarper van 18,7 kg, werden we enthousiast, maar het hoogtepunt was een spiegelkarper van 25,5 kg! Al snel bleek dat we het nieuwe meer record te pakken hadden met deze topvis!

Die nacht werden we wakker van een keiharde run en vingen we ook nog een prachtige koikarper van 7 kg. Onze week kon niet meer stuk! Karperdroom, een privéwater met een prima accommodatie waar de hond los kan snuffelen en rond rennen en uiteraard met een prachtig visbestand!

Wij hebben voor aankomend jaar alweer geboekt.

Dus Karperdroom…
Tot volgend jaar!

Met vriendelijke groet,
Gerdo Teunissen

Van kinds af aan ben ik te vinden aan de waterkant. Vanaf een jaar of 12 heb ik het karpervissen geleerd. Wat het karpervissen voor mij leuk maakt is de ontspanning en de voorbereiding op de karpersessie in combinatie met een manier van vissen wat constant vernieuwing nodig heeft om de karper weer te kunnen verrassen!