Marcel Klein op Lac de Lepinet - Angling Escapes
Terug naar overzicht
Blog

Marcel Klein op Lac de Lepinet

207 keer bekeken 10 minuten

Wij zaten van 13 tot en met 20 Augustus op stek 1 op Lepinet.
Voor mij de zevende keer daar en voor mijn schoonzus de vierde keer.
De reis zat mee en we hadden geen file hooguit een enkele keer langzaam rijdend verkeer.

Wij kwamen op zaterdag aan en zagen gelijk al vis op de stek, gezien de hoge temperaturen besloten we eerst ons kamp op te zetten wat bestaat uit een screenhouse en ieder een eigen tentje voor het slapen.

 

Het screenhouse komt op zowel dagen met mooi als slecht weer heel goed van pas en kan ik iedereen die met meer personen gaat vissen aanraden
We konden op de zaterdag geen vis vangen en dit zal ongetwijfeld met de temperaturen van die dag en de week ervoor te maken hebben gehad.
Op de 2e dag konden wij 4 vissen vangen waaronder de eerste veertiger, er was een lichte omslag in weer merkbaar.

De derde was er onweer en dit was nodig voor de vissen om los te gaan we vingen die dag 14 vissen waaronder ook weer een veertiger.

We hebben deze week meerdere dubbelruns en een tripplerun gehad
Op woensdag wist mijn schoonzus zowaar een 26 kilo vis te landen wat natuurlijk een PB betekende voor haar.

We hebben totaal 58 vissen gevangen 1 vijftiger, 6 veertigers 18 dertigers en dit aantal vissen hadden er meer kunnen zijn als we meer aan hadden gezet maar gezien de hoge temperaturen en het genieten bij ons voorop stond hebben we meerdere momenten gehad waarbij we er een aantal hengels uit hebben gelaten.

Over het meer, het water is wel flink gezakt maar dit geeft geen problemen voor het vissen of de vis het is eerder een voordeel daar de bomen aan de kant niet meer in het water hangen bij stek 1 en ze daar dus niet in kunnen duiken.
De vissen zijn bijzonder sterk wat een mooie sport geeft en je nooit weet op voorhand als het een grote of kleinere vis betreft.
Helaas heeft dit ook een keerzijde, ik denk dat veel mensen te hard drillen en de vis geen speling geven waardoor menig vis wel een kapotte mondhoek heeft.

Sanitair is netjes en afdoende, is deze week ook telkens netjes achter gelaten door de overige vissers heb ik helaas ook wel eens anders gezien.
Mocht ik een verbeterpunt willen voorstellen dan is het dat de douchecabines iets groter hadden gemogen (zijn zeker netjes en gratis terwijl je bij de vorige eigenaar voor een stuk mindere douche wel moest betalen).En een aparte wc voor de dames en heren zou misschien ook niet gek zijn.

We hebben de baylif regelmatig gezien deze week en de beide mannen beheerden het Engels ook behoorlijk dus er was goede communicatie mogelijk.

Het vissen: Op zich niet heel moeilijk doe gewoon normaal en let op het water en als een stek stil valt op niet produceert zoek een andere stek. Ik had bv op donderdag een nieuwe stek gezocht en die leverde in de laatste 20 uur nog 6 vissen op terwijl onze ‘hotspot’ dood viel.
Opmerkelijk was wel dat wij bijna alles singlebait 18mm strawberry visten en wij maar 1 brasem hebben gevangen terwijl ik vorig jaar ditzelfde had gedaan met de scopex squid en toen vingen wij de ene naar de andere brasem waardoor ik noodgedwongen mijn aas heb aangepast.
Overall: Wederom een hele leuke week gehad en zal zeker niet de laatste keer zijn dat we hier zijn geweest.

Goeie vangsten allemaal!

Marcel Klein

Trots ben ik op mezelf maar met name op de mensen om mij heen. En trouwe vaste klanten! Want alleen was het nooit mogelijk geweest om te komen waar ik nu ben. En nog zoveel jaar later, doe ik nog steeds mijn werk met plezier! Ik wens iedereen de trip van zijn leven! En vooral ook te genieten aan de waterkant!