Etang du Grand Foret sessie van Bjorn Verbeeck - Angling Escapes
Terug naar overzicht
Blog

Etang du Grand Foret sessie van Bjorn Verbeeck

453 keer bekeken

Holland Baits op Etang du grand Forêt

Ik ben in korte termijn twee keer naar het water afgereisd. Met veel plezier kijk ik terug naar deze twee weken. Het waren twee top weken! Het was gewoon genieten van de prachtige natuur waar je in vertoeft. Het is gewoonweg niet te beschrijven. ik durf zelfs zeggen dat je al de rest even vergeet. Er is maar één ding dat je hoort en dat is de natuur. De bewoners van deze prachtige locatie laten zich ook graag zien ’s avonds en in de ochtend. Met regelmaat zie je everzwijnen, herten, vossen, roofvogels en ga zo maar door.

Nu genoeg over de omgeving, want ik kan er blijven over praten, maar dat zul je zelf ook wel ondervinden nadat je hier bent geweest. Hier kom je echt tot rust. Het water is naar mijn schatting is zo’n 7 hectare groot en heeft zes mooie ruime stekken. Deze zijn zeer goed aangelegd met grind. zo hoef je niet in de modder te dabben. In het water bevinden zich twee kleine eilanden, die uiteraard ook goede visstekken zijn. Ook in het midden van het water bevindt zich een geul die loopt over het hele water. Langs de kant van de weg, die tussen de twee wateren loopt, vind je ook een grote plateau. Dit is tevens de ondiepste kant van het water en is ongeveer 1,2 meter diep. Langs deze kant van de weg zijn ook goede visplekken te vinden. Aan de andere kant van het water staat een bruggetje in het water. Deze stek is ook een ideale stek om te kunnen bevissen. Het diepste gedeelte van het water bevindt zich op stek 3. Daar is ook een stuk van 3,3m diep. Deze is tevens ook een topstek waar de vis zich graag bevindt. Hierbij weten jullie nu al een paar goede plekken waar je kan vissen. Er zijn nog genoeg andere mogelijkheden van taludjes enzo. De bodem van het meer is vooral een zacht, maar is perfect te bevissen. Als je goed zoekt vind je hier en daar wel iets harder stukken, maar wij zelf hebben vooral gekozen om op de zachtere stukken te vissen. Hiervoor hadden we onze onderlijnen iets aangepast en dit werkte perfect. De lengte van onze onderlijnen waren 25cm lang en werkte perfect. Hier en daar is er wel iets te vinden op de bodem waar je lijn wel is blijft in hangen, maar deze komt meestal ook gewoon weer los. Ik vermoed dat het oude lelievelden kunnen zijn of misschien wat wier. Dit is niet overal het geval. Aan de diepe kant ligt er wel een obstakel in het water. Ik denk een oude boomstam of zoiets, maar door je visserij aan te passen heb je er totaal geen last meer van. In goed overleg met de eigenaar en de medevissers is het toegestaan om een rubberen boot te gebruiken. Dit heeft soms wel zijn voordelen.

Hoe zit het met het bestand van het water? Je kan wel is een bijvangst hebben van een zeelt, maar dan spreek ik over twee op een week. Dus totaal geen last van. Het leuke wat je wel eens kan meemaken als je je lijnen wil binnen draaien is, dat je nog een snoek pakt. Dit gebeurde bij ons wel 5 maal, maar dat vonden we niet erg. Wel leuk om te vangen op deze manier. Van brasem hebben we totaal geen last van gehad! Ze zeggen ook dat hij niet aanwezig is op het water.

Dan nu het belangrijkste! Waarvoor we komen, onze goede vrienden…je vangt zo wel schubkarpers als spiegels, wat toch wel een beetje apart is voor betaald waters. Naar onze mening zijn ze ook prachtig. De schubs zijn goudgeel gekleurd en sommige hebben een mooie bouw. Dit geldt ook voor de spiegels. Mooi geelgekleurde vissen waarvan sommigen mooie schubben op het lichaam hebben. Echt prachtige vissen! Het zijn zeer sterke vissen. Je krijgt mooie drils. Het gemiddelde gewicht zit naar onze ondervinding rond de 14 kg. Met regelmaat vang je wel een vis van tussen de 14 à 19 kg. Je maakt ook zeker kans op een vis van tussen de 20 à 24 kg.

Er moeten naar het schijnt wel een aantal vissen van boven de 25 kg zitten en als topvis zelfs een 29.8kg! Die is ook al gevangen geweest. Het aantal vissen die er zwemmen kan ik niet meegeven, maar mijn schating zullen het wel 300 stuks kunnen zijn. Wij wisten op onze twee weken op Grand Forêt, 96 karpers te vangen.

 

Staar u daar niet blind naar, want volgens de eigenaar is dit extreem goed gevist. Het is zeker geen runwater, maar met de juiste aanpak kun je echt wel goed vangen. Daar ben ik van overuigd. Als je graag van rust en een uitdaging houdt, is dit het perfecte water. Ideaal voor met je maat of met je vrienden te doen. Ik zou maar met maximaal 6 vissers komen, zo kan iedereen perfect vissen. Wat mag je nog verwachten? De faciliteiten rond het water: er is een groot clubhuis waar je even kunt zitten of met mede vissers een leuk praatje kan maken. Het is zeker ruim genoeg om samen te eten. Er is ook een apart gebouw waar het toilet is en douches. Deze zijn zeker in orde. Er is ook warm water aanwezig. Stroom is er niet constant aanwezig, maar dit is te bespreken met Fabrice, de eigenaar. Hij zorgt dan voor stroom met de generator die aanwezig is. Er staan ook twee grote vuilbakken op het terrein waar je je vuilnis kunt achterlaten.

Goed om te weten is dat er een supermarkt is op 5 minuten van het water gelegen. Als er echt iets is,kan je zeker bij Fabrice terecht. Hij is een topbeheerder en helpt je graag verder. Ikzelf kom zeker nog terug naar deze fantastische locatie. Ik hoop dat jullie het zelfde gevoel krijgen zoals ik met de locatie. Ik wens jullie in ieder geval veel succes voor een top week!

Groeten

Bjorn en Rony

Trots ben ik op mezelf maar met name op de mensen om mij heen. En trouwe vaste klanten! Want alleen was het nooit mogelijk geweest om te komen waar ik nu ben. En nog zoveel jaar later, doe ik nog steeds mijn werk met plezier! Ik wens iedereen de trip van zijn leven! En vooral ook te genieten aan de waterkant!