Werp Clinic met John en Carlo - Angling Escapes
Terug naar overzicht
Blog

Werp Clinic met John en Carlo

357 keer bekeken

Werpclinic Angling Escapes in samenwerking met Free Spirit.

Eindelijk was het dan 11-7-20. Nadat erop facebook door Angling Escapes een wedstrijd was georganiseerd waarbij iedereen een gratis dag werp clinic kon winnen kwamen de 8 gelukkige winnaars (helaas hadden er 2 zich afgemeld) met een grote grijs, achter hun mondkapjes, keurig op tijd op de afgesproken plek aan het Wilhelmina kanaal in Tilburg.

De clinic werd gegeven door onze teamleden Carlo Carspels en John Caeyers. Twee “oude” rotten uit de karper scene die naast lid van het Angling Escapes team ook verbonden zijn aan Free Spirit. En de combinatie van deze toppers met de top hengels van Free Spirit zouden de deelnemers proberen het uiterste uit zichzelf te halen en uit de hengels. Onder het motto dat soms die 10 a 20 meter extra net het verschil kunnen maken tussen vangen en blanken hadden de deelnemers zich opgegeven.

Team Angling Escapes was actief aanwezig. Naast John en Carlo voor de technieken hadden
we Tino Spaandonk en Stein Verheggen die de innerlijke mens verzorgden en we hadden Roel de Laat voor de mooie foto’s van deze dag.
De werp clinic begon om 10.00 uur en duurde bijna de gehele dag.

Foto: John en Carlo in de startblokken

De dag begon met een algemene uitleg over de verschillende hengels, verschillende acties en met verschillen in werpgewicht.
In dit geval hadden John en Carlo de hele range van Free Spirit mee, zodat iedereen ook daadwerkelijk het verschil kon testen.

Foto: Opperste concentratie.

Teamleden Tino en Stein waren druk met de voorbereidingen van de innerlijke mens. En zorgde ervoor dat er eten en drinken voor iedereen was.

Foto: Teamleden Tino Spaandonk en Stein Verheggen doen inkopen bij de supermarkt.

John Caeyers ging van start om te laten zien, wat er mogelijk was met de hengels van Free Spirit. Vaak ben je wat te bang. Een goede hengel kan heel wat meer hebben dan je denkt. Verder gaf hij uitleg over hoe je met de juiste voet in moet stappen en daarna de hengel zo snel als mogelijk weer naar je borst moet trekken. De techniek bepaalt de afstand, daarna komt er pas kracht bij kijken. Hierna werden de deelnemers in twee groepen verdeelt zodat iedereen ook voldoende persoonlijke aandacht kreeg.

De druk lag natuurlijk vrij hoog, omdat er meerdere toeschouwers toekijken hoe jij staat te werpen. Maar iedereen was serieus met zijn werptechnieken bezig.
Er was 1 persoon bij die begon met een afstand van 60 meter en op het einde van de dag lag deze afstand maar liefst op 100 a 110 meter! Me dunkt dat techniek ertoe doet.

Foto: Kijken wat iedereen in zijn mars heeft!

Rond het middaguur werd er een pauze gehouden met een broodje en wat drinken. Na hard werken moet ook de innerlijke mens gesterkt worden. Nu had iedereen tijd ook elkaar wat beter te leren kennen. Verder gingen de gesprekken ook over de verschillende locaties van Angling Escapes. Altijd fijn om hier ook wat extra informatie over te kunnen inwinnen als er toch een deel van het team rondloopt.
Na de pauze ging iedereen verder met zwaardere hengels, waardoor het verschil gevoelt kon worden in werpen. Door de wat strakkere hengels was nu nog meer het verschil in afstanden te zien.

Ook teammembers van de Bikseboys en Angling Escapes Tino en Stein deden een worp.
Om te zien of ze alleen aanwezig waren om de deelnemers van eten te voorzien of dat ze zelf ook nog steeds een knap stukje konden werpen…

De winnaar van deze enerverende dag was Martijn van Raak (toepasselijke achternaam)! Hij heeft samen met zijn vismaat Mark van Herk een weekend naar De Ganzenkuil gewonnen!  Gefeliciteerd mannen en bedankt voor jullie komst.

Het was een erg leuke, mooie en leerzame dag! Zelfs het weer was mooi! De reacties van de deelnemers was zo positief dat Angling Escapes ons heeft toegezegd dat er meer van dit soort dagen georganiseerd worden. Bent u geïnteresseerd laat het hun weten!

Tenslotte willen we John en Carlo bedanken voor de lessen, Tino en Stein voor de innerlijke verzorging, Roel voor de foto’s en alle deelnemers voor jullie positieve reacties en inzet op deze mooie dag.

Hieronder ziet u een impressie van de werpclinic

Trots ben ik op mezelf maar met name op de mensen om mij heen. En trouwe vaste klanten! Want alleen was het nooit mogelijk geweest om te komen waar ik nu ben. En nog zoveel jaar later, doe ik nog steeds mijn werk met plezier! Ik wens iedereen de trip van zijn leven! En vooral ook te genieten aan de waterkant!