Vissessie op Little Carpvalley - Ervaringen - Angling Escapes
Terug naar overzicht
Blog

Vissessie op Little Carpvalley

520 keer bekeken

Vissessie op Little Carpvalley: Door Marcel Dolderman

Tijdens het laatste weekend van maart vertrokken Bert, zijn dochter en ik naar een plaatsje net onder Hilvarenbeek voor een vissessie op Little Carpvalley. De eerste nachtsessie van ons samen, op eigen terrein kun je namelijk wel nachtvissen tijdens de lockdown en avondklok. Hoe Little Carpvalley beviel en of we wat gevangen hebben lees je hieronder.

 

Little Carpvalley: een nieuw (running)water

Little Carpvalley is een vrij nieuw water van Ad Brak. Samen met zijn mannen heeft hij van Little Carpvalley een mooie plek gemaakt van zo’n 3,5 ha groot en een wateroppervlakte van 0.8 hectare.

Het is een mooie stek om te vissen. Achter in het water is een eiland gecreëerd waarachter een safety zone voor de vis zit. Zo wordt er optimaal gedacht aan de vissen. Aan de overkant van het water is een nieuwe wal gemaakt die is aangeplant met nieuwe jonge planten. Zodat de plek meer beschut wordt.

De voorzieningen

Ook hebben ze er wat voorzieningen aangebracht zoals een houten chalet met veranda. De twee zonnepanelen zorgen ervoor dat er licht is. Ook geeft het een mogelijkheid om je telefoon op te laden. Achter het chalet bevindt zich een chemisch toilet.

 

Aan de steiger in het water ligt een bootje waar je twee rod pods kunt plaatsen. Voor het chalet is een plek met schors waar je heel fijn je tent kunt opzetten.

De vangsten en het bestand

Prachtige exemplaren met potentie! De grote exemplaren bleven helaas uit. 

Little Carpvalley is een toffe plek om te verblijven en om er mooie vissen te vangen. En die mooie vissen zwemmen er zeker. Zo zijn er zeer mooie exemplaren jonge spiegelkarpers, maar ook een aantal grote schub- en spiegelkarpers. Je hebt er zelfs de mogelijkheid om een steur aan de haak te slaan. Ook dat is een hele beleving.

Vissessie op Little Carpvalley,

Een ontspannen vistrip

We hebben hier genoten van een paar mooie dagen. Het was niet makkelijk met de omslag in het weer. Van 14 graden in het zonnetje zonder jas, tot hagelbuien met onweer rond het vriespunt en warmtepak aan, maar we hebben lekker gevangen en zijn een ervaring rijker. Het was een mooie uitdaging in een prachtige omgeving.

Wij vinden dit een zeer geschikte locatie voor alle karpervissers die er even lekker op uit willen en met niet al te veel moeite een visje kunnen vangen. Het is een uitdagend watertje om lekker bezig te zijn om je visje te vangen.

 

Bekijk de pagina van >> Little Carpvalley << voor meer informatie en boekingen.

Van kinds af aan ben ik te vinden aan de waterkant. Vanaf een jaar of 12 heb ik het karpervissen geleerd. Wat het karpervissen voor mij leuk maakt is de ontspanning en de voorbereiding op de karpersessie in combinatie met een manier van vissen wat constant vernieuwing nodig heeft om de karper weer te kunnen verrassen!