Voertechniek - om karper te vangen - Tips & Tricks - Angling Escapes
Terug naar overzicht
Nieuws

Azen de karpers niet meer?

631 keer bekeken

Wat kun je doen wanneer karpers niet meer toehappen op afgesloten water

Samen met mijn vismaat heb ik een aantal maal gevist op hetzelfde afgesloten water. We hoorden dat de vangsten achteruit gingen en waren benieuwd waar dat aan lag. Er was geen echte dressuur op het water er werd nog wel vis gevangen. Wij gingen op onderzoek uit en met succes. Benieuwd naar onze tips? Lees dan snel verder.

Hoe vang je de karpers die niet meer toehappen?

We hadden een paar dagen de tijd om uit te zoeken hoe we dit konden doorbreken op dit water. De zes hengels werden voorzien van boilies en uitgevaren naar de stek. Waarbij we de plek licht hebben aangevoerd. Het wachten kon beginnen. Wat zal deze nacht ons brengen. Niks is het antwoord, het werd een stille nacht.

De volgende morgen haalden we onze hengels uit het water en ververste vier van de zes hengels met een nieuwe boilie. Aan twee hengels lieten we het nog aanwezige aas zitten en brachten deze met de boot terug naar dezelfde stek terug. Deze stek voerden we niet aan een voertechniek die we wel vaker toepassen. Er was toch geen vis vanaf gekomen dus er zal nog wel wat bollen liggen was onze gedachten. De andere vier gingen ook op de stek terug. En hier ging nog wel een paar bollen verspreid op de stek.

Hoe het ‘oude’ aas de vissen overtuigden 

Deze dag liep totaal anders dan de vorige. De hengels die we niet hadden ververst en niet hadden aangevoerd begonnen vis op te leveren. We kregen het vermoeden dat veel karpers het verse aas niet vertrouwden. En daarom het verse aas links lieten liggen. Maar omdat wij de twee stekken niet opnieuw hadden gevoerd, en er al 24 uur oud aas lag, dat ze toen op een of andere manier toch durfden om het aas tot zich te nemen werd er een nieuw idee bij ons geboren.

We zijn toen de bollen gaan voorweken in emmers met water uit het meer. Op deze manier konden ze goed uitlekken. Daarmee zijn we gaan voeren en hebben we de hair voorzien van deze bollen. En dat was een schot in de roos, ook deze vier visstekken begonnen te lopen. Om op deze manier te gaan vissen leverde dit ons meer vis op en werd het een geslaagde sessie. Dus mocht je nu ook eens op zo’n uitdagende plek komen denk dan eens aan deze tip.

De hartelijke visgroeten,

Marcel Dolderman
Teammember Angling Escapes

Vissen doe ik al mijn hele leven, maar karpervirus begon zo rond mijn zestiende, in het westen van het land waar ik ben geboren. Ik ben een aantal jaren wat minder actief geweest met het vissen, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Het vissen brengt me echt tot rust, heerlijk in de natuur en de adrenaline die door je lijf stroomt wanneer je pieper afgaat. Naast het vissen op karper experimenteer ik graag met van alles wat met karpervissen te maken heeft.