Home Beschikbaarheidskalender Nieuws Contact ☰ Menu
Beschikbaarheid & Boeken Prijzen Foto's Informatie ErvaringenVideoLocatie & RouteReglement

Etang du Grand Foret, Frankrijk

Etang-Foret-karper-noord-frankrijk-visvakantie-bivvy-betaalwater-13
Etang-Foret-karper-noord-frankrijk-visvakantie-bivvy-betaalwater-12
Etang-Foret-karper-noord-frankrijk-visvakantie-bivvy-03
Etang-du-grand-orient-ronnie-pylser-6
Etang-du-grand-orient-frankrijk
Etang-du-grand-orient-frankrijk-karpervissen
Etang-du-grand-orient-bjorn-verbeeck-holland-baits-15
Etang-du-grand-orient-bjorn-verbeeck-holland-baits-6
Etang-du-grand-orient-bjorn-verbeeck-holland-baits-1
Etang-du-grand-orient-1
Bjorn-verbeeck-holland-baits-etang-du-grand-foret-7
previous arrow
next arrow
Etang-Foret-karper-noord-frankrijk-visvakantie-bivvy-betaalwater-13
Etang-Foret-karper-noord-frankrijk-visvakantie-bivvy-betaalwater-12
Etang-Foret-karper-noord-frankrijk-visvakantie-bivvy-03
Etang-du-grand-orient-ronnie-pylser-6
Etang-du-grand-orient-frankrijk
Etang-du-grand-orient-frankrijk-karpervissen
Etang-du-grand-orient-bjorn-verbeeck-holland-baits-15
Etang-du-grand-orient-bjorn-verbeeck-holland-baits-6
Etang-du-grand-orient-bjorn-verbeeck-holland-baits-1
Etang-du-grand-orient-1
Bjorn-verbeeck-holland-baits-etang-du-grand-foret-7

Over Etang du Grand Foret, Frankrijk

In het Noorden van Frankrijk naast ‘Lac Du Temple’ ligt ‘Etang du Grand Foret’ in het schitterende natuurreservaat Parc naturel régional de la Forêt d’Orient. Veel mensen kennen het water ook als Grand Orient of Etand du Grand orient. Wij hebben er voor gekozen om het Etang du Grand Foret te noemen. Omdat er veel verwarring is met het super grote water Orient. Wie van natuur houdt zal hier onder de indruk zijn en stil worden van de mooie omgeving.

Qua vissen is het een grote uitdaging door de lelievelden die in het hoogseizoen op komen. Etang Du Grand Foret is 8 hectare groot en ligt midden in de natuur. Je waant je dus helemaal alleen in complete rust met alleen de geluiden uit de natuur om je heen. Het is een uitdagende en moeilijke locatie, door de obstakels. Maar het harde werken is zeer zeker wel de moeite waard, met het visbestand wat hier zwemt!


Het Water

Etang du Grand Foret staat ook wel bekend als Etang du Grand Orient. Wij hebben de locatie Etang du Grand Foret genoemd, omdat er veel verwarring was met De Orient het water wat er vlakbij ligt. Wat Parc naturel régional de la Forêt d’Orient genoemd word.

Het water is fictief onderverdeeld in 7 zones met 6 stekken, zodat er maximaal door 10 vissers gevist mag worden. Eind 2015 is de eigenaar hard aan het werk geweest om stekken te creëren en een gravel pad om Etang du Grand Foret te krijgen. De dieptes variëren van een halve meter tot wel 4 meter en er staan 2 eilandjes in het water. De bodem is voor een groot deel zacht echter hier en daar vind u een aantal harde plaatjes. Wel adviseren wij dat u lieslaarzen of een waad pak meeneemt. Op sommige oevers loopt de kant langzaam op. Voor deze locatie moet obstakel vissen wel uw ding zijn. Op sommige stukken ligt er een dikke pak wier. Dit vinden de karpers natuurlijk geweldig! Om het water goed te kunnen bevissen worden roeiboten/rubberboten toegestaan.

Voorzieningen

Bij de ingang van Etang du Grand Foret staat een sfeervol gebouwtje/clubhuis waar je eventueel bij slecht weer kan vertoeven. Hier staat ook een eenvoudige keuken, er is een grote open haard en ook zijn hier de douche en het toilet. Het douchewater wordt uit een put gehaald en daarna is gefilterd. Het is dus geen drinkwater zolang het niet gekookt is. Ook is het clubhuis voorzien van zonnepanelen zodat u uw accu’s kunt opladen.

Het kan zijn wanneer de zon niet voldoende schijnt, de accu’s van het clubhuis niet voldoende opladen. Wel is er een aggregaat wanneer u hier gebruik van wilt maken, raden wij u aan een Jerrycan benzine (95 ongelood) mee te nemen om gebruik te maken van de, op locatie aanwezige aggregaat.

Er zijn een 4-tal boten aanwezig op de locatie, maar de staat van de boten zijn niet meer optimaal. Heeft u zelf een boot dan adviseren wij wel om deze mee te nemen.
In de warmere maanden kan het zijn dat er meer sprake is van wier. Hou hier rekening mee met je visserij. En door de warmte zakt het niveau van het water. Hierdoor is het makkelijk wanneer je een waadpak meeneemt.

De Vissen

Etang du Grand Foret is van origine een jachtgebied en het volledige terrein is 400 hectare groot. In 2011 zijn er nieuwe beheerders gekomen waardoor de mogelijkheid om te vissen is ontstaan. Het water heeft een natuurlijk en erg oud bestand dat niet bekend is, maar waarvan de jagers in het verleden versteld stonden als ze de schimmen aan de oppervlakte zagen rond zwemmen. Het water is verder aangevuld met enkele vissen die de 20 kilo ruim passeren, zodat er een mooi, natuurlijk en evenwichtig bestand zwemt. Het gemiddeld gewicht dat gevangen is weegt rond de 16 kilo.


Tags: betaalwater, Bivywater, departement Aube, Foret, Grand Orient, karper, karpervissen, tent, vistrip, visvijver,

Prijzenoverzicht

Wanneer u de aankomst en vertrekdag selecteert in de agenda, aantal personen/vissers selecteert, dan wordt er automatisch een prijsberekening weergegeven.
En kunt u online reserveren.

Te boeken per week maximaal 8 personen waarvan 8 vissers

Niet visser        €70,-
Prijs per visser €300,- ( op Etang du Grand Foret worden alleen 2 of 3 persoonsstekken verhuurd)
Gehele meer    €1800,- (Selecteer 3x een twee persoons stek, let op dat alle 6 stekken beschikbaar zijn)

Alle prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en exclusief € 20,- boekingskosten.


Beschikbaarheid & Boeken

Prijzen vanaf
€ 300,-
Per week


van zaterdag t/m zaterdag

Gehele meer: € 1800,- (8-10 pers.)


Aanvullende informatie


 Maximaal aantal personen: 16
 Waarvan max. aantal vissers: 10
 Honden toegestaan: Ja, aangelijnd
 Wateroppervlakte: 8ha
 Zwaarste gevangen vis: 29kg
 Aantal visstekken: 6
 Faciliteiten: Gas,Water,Electra,Toilet,Douche

 Locatie & Route Impressie video


Waarom boeken bij Angling Escapes?

 Veilig en betrouwbaar
 Direct betalen via div. betaalmethodes
 4.6 van de 5 sterren op Google
 4.5 van de 5 sterren op Facebook
 In 3 simpele stappen geregeld!
 Veilig en betrouwbaar

      1. Selecteer aankomst en vertrek
      2. vul uw gegevens in
      3. Bevestiging en betaling

    

Een beoordeling schrijven

1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Write a Review

Schrijf een review

Rezension schreiben

Escribe una reseña

Angling Escapes
Average rating:  
 5 reviews


Eric,Danny,Dennis,Johnny,Dennis

Een zeer mooi water met prachtige vissen . Prachtige natuur .vriendelijke beheerde We hebben een mooie week gehad voor herhaling vatbaar. 👍👌💪👊🎣🎣🎣🎣🎣Hains

Paar keer geweest. Het blijft een hele mooie plek. Eerste keer dat ik ging had ik veel last van wier. Dit jaar helemaal geen last van gehad. Zeker een aanrader voor mensen die van natuur en uitdaging houden.Janus van der Ven

Zeer leuke en gezellige week gehad. Deze week was t definitieve afscheid van mijn geliefde winkel. Vangsten vielen door t extreem warme weer een beetje tegen maar desalniettemin GENOTEN. En voor de eigenaar van t water, Fabrice sterkte in deze moeilijke periode maat. Edwin en Reclin! BEDANKT voor alles namens GEJA hengelsport Hoorn.Bjorn

Het is even zoeken maar dan heb je ook wat. Ik ben 2x geweest en maar liefst 87 karpers gevangen. De eigenaar is erg aardig en behulpzaam. Het mooiste vind ik het bosrijke gebied met het wild wat je krijgt te zien. Zoals herten en zwijnen!Rick

Mooie vakantie gehad. Alleen jammer dat de boten niet meer goed waren die aangeboden werden.

Copyright Angling Escapes | © 2022. All Rights Reserved