Carpvalley, Nederland

Carpvalley is de voormalig ballastput in Eibergen, tussen Winterswijk en Neede, midden in de Achterhoek. Omgetoverd tot een waar karper paradijs: een klein Frankrijk in Nederland! Het water ligt enkele meters lager dan het omliggende land en hierdoor dankt het dan ook zijn naam; Carpvalley.

De eigenaar Ad Brak heeft werkelijk zijn schouders eronder gezet en wat moois gecreëerd. Aan alles is gedacht, mooie ruime stekken met stroom, wifi en twee accommodatie mogelijkheden aan het water. In het water zijn eilanden en taluds gemaakt, met hier en daar een lelieveld. En het karperbestand? Persoonlijk geselecteerde spiegel, rijen, volschubs, schubkarpers en drie mooie steuren! Zij bewonen nu met recht Carpvalley.

Tagged as: , , , ,


Aanvullende informatie

Maximaal aantal personen: 6
Waarvan max. aantal vissers: 4
Honden toegestaan: Ja, kan los op het terrein

Wateroppervlakte: 2,2ha
Zwaarste gevangen vis: 23kg
Aantal visstekken:: 3
Faciliteiten: Gas,Water,Electra,Toilet,Douche,Wifi

Reglement en overige info

Beschikbaarheid & Boeken

Het meer

Het domein is 4,8 hectare volledig omheind en het water is 2,2 hectare. Er zijn dieptes gemaakt tot 2 meter en 4 eilanden. Rondom de eilanden en in de lengte van het water lopen interessante geulen afgewisseld met plateaus en taluds. Carpvalley is allesbehalve een badkuip. De stekken, die in de lengte van het water liggen, zijn fraai aangelegd. Langs het water loopt een provinciale weg welke geluidshinder kan geven, maar gelukkig is dit tijdelijk! Gelukkig is inmiddels de provinciale weg omgeleid, waardoor het lekker stil is.

Aankomst en vertrektijden

Aankomst en vertrektijden zijn van zaterdag 12:00 uur tot en met zaterdag 10:00 uur.
Aankomst en vertrek in de winterperiode (november tot en met maart) weekend/midweken/weken tijden in overleg.

Huis of Cabin

Doordat u het gehele water voor uzelf heeft kunt u doen en laten wat u wilt. U kunt het huis als sociale aangelegenheid gebruiken. Of als huis met overnachtingsmogelijkheid. Aan het begin van het water staat dit idyllisch huisje met een veranda aan het water. Een sfeervolle uitstraling en is van alle gemakken voorzien. Hier zijn sanitaire voorzieningen, een prima ingerichte keuken met koelkast, kook gelegenheid en ook is er een vriezer aanwezig voor uw freezerbaits en in het huis is WIFI. Het is mogelijk om in het huis te overnachten. In het woonkamer gedeelte staat een tweepersoons slaapbank waar u gebruik van kan maken. En er is voldoende ruimte om nog twee strechers te plaatsen. De veranda aan dit huisje is werkelijk adembenemend en ligt pal aan het water. Hier heeft u ook de mogelijkheid om buiten te slapen op de ruime U-vormige bank. Hier zitten extra dikke kussen op zodat u dit ook als bed kunt gebruiken, deze U- vormige bank bied ruimte als 2x eenpersoons slaapgelegenheid. Voor in de koudere periodes kunt u ook de houtkachel ontsteken zodat het lekker warm word.

De stekken en de cabin

Doordat u het meer voor uzelf heeft kunt u optimaal genieten. U kunt vanuit het huis vissen en er zijn twee dubbel stekken gecreëerd op Carpvalley. Deze stekken zijn ruim opgezet en als vissers heeft u geen “last” van elkaar. Tussen de beide stekken zit een landtong. De stekken hebben stroom voor het opladen van uw accu’s, telefoon of laptop. Op stek 2 heeft u zelf een bivvy nodig, wel is de stek voorzien van stroom. Op stek 3 is een cabin geplaatst zodat u geen bivvy nodig heeft. De cabin is voorzien van stroom, tafel met stoelen, een kachel en een koelkast. Vissen en/of betreden van de eilanden, landtong of overkant is niet toegestaan. Om vanaf de overige stekken te vissen worden de visspullen vaak per boot vervoerd naar de stek, omdat u hier niet met de auto kunt komen. Mocht u dit graag lopend willen doen, dan is het raadzaam om een trolly mee te nemen.

Bestand

Carpvalley heeft een mix van diverse soorten spiegel en schub karpers. Er zwemt een mix van jonge zwaar beschubde Valkenswaardspiegels, robuuste edelschubs van een groter formaat tot een enorm bestand zware Franse bakken. In de winter van 2016/2017 heeft er grote een uitzetting plaatsgevonden. Deze karpers zijn door Ad Brak zelf geselecteerd op bouw, variatie en groeipotentie. Dit betreft 50-karpers variërend tussen de 12 en 21,5 kg met een gemiddeld gewicht bij uitzetting van 14,8 kg. Mochten deze vissen enkele kilo’s aankomen, schieten er direct tientallen al voor opening over de 20 kg grens. Tevens zwemt er nog een klein bestand aan grote spiegel en -schubkarpers van een originele bestand. Carp valley heeft verder een kweeksloot vol kleine karper(2-3kg) en dezen geven een geweldige actie met bijvoorbeeld een feeder of penhengel. Begin 2018 zijn er nog drie mooie steuren uitgezet.

Hengelsport materiaal

Ad Brak heeft de bedoeling om u zoveel mogelijk op locatie te kunnen aanbieden aan hengelsport materiaal. Wel zult u zelf uw schepnetten mee moeten nemen. Deze worden op locatie ontsmet. Dit zal langzaam maar zeker uitbreiden. Het is mogelijk om op locatie een voerboot te huren, rubberboten met elektromotor en dieptemeter. Ook is het mogelijk om aas te kopen op locatie welke gebruikt word om mee te voeren. Wanneer u een reservering heeft geplaatst ontvangt u ook een overzicht van alle mogelijke opties.

Prijzenoverzicht

Wanneer u de aankomst en vertrekdag selecteert in de agenda, dan word er automatisch een prijsberekening weergegeven.
En kunt u online reserveren

Te boeken per week in de winterseizoen zijn ook weekenden en midweken mogelijk:
2020

 • Prijs 1 visser + 0 niet vissers:   € 995,-
 • Prijs 1 visser + 1 niet visser:    €1095,-
 • Prijs 1 visser + 2 niet vissers:  €1195,-
 • Prijs 2 vissers + 0 niet visser:  € 995,-
 • Prijs 2 vissers + 1 niet visser:  € 1095,-
 • Prijs 2 vissers + 2 niet vissers: € 1195,-
 • Prijs 3 vissers + 0 niet visser:  € 1195,-
 • Prijs 3 vissers + 1 niet visser:  € 1295,-
 • Prijs 3 vissers + 2 niet visser:   € 1395,-
 • Prijs 4 vissers + 0 niet visser:   € 1395,-
 • Prijs 4 vissers + 1 niet visser:   € 1495,-
 • Prijs 4 vissers + 2 niet vissers: € 1595,-

Te boeken per week in de winterseizoen zijn ook weekenden en midweken mogelijk:
2021

 • Prijs 1 visser + 0 niet vissers:   € 1200,-
 • Prijs 1 visser + 1 niet visser:     €1300,-
 • Prijs 1 visser + 2 niet vissers:   €1400,-
 • Prijs 2 vissers + 0 niet visser:  € 1200,-
 • Prijs 2 vissers + 1 niet visser:  € 1300,-
 • Prijs 2 vissers + 2 niet vissers: € 1400,-
 • Prijs 3 vissers + 0 niet visser:  € 1350,-
 • Prijs 3 vissers + 1 niet visser:  € 1450,-
 • Prijs 3 vissers + 2 niet visser:  € 1550,-
 • Prijs 4 vissers + 0 niet visser:   € 1500,-
 • Prijs 4 vissers + 1 niet visser:   € 1600,-
 • Prijs 4 vissers + 2 niet vissers: € 1700,-

Alle prijzen zijn inclusief toeristenbelasting  en exclusief € 20,- boekingskosten.