Carpiste du Bazoches in Fismes - Karper visvakantie in Noord Frankrijk

Over Carpiste du Bazoches

Domain du Carpiste du Bazoches sur vesles is maar liefst 16 hectare groot en bevind zich 359km vanaf Breda, ter hoogte van Reims. Een ideale locatie voor mensen die niet te ver willen rijden en van Back to Basic vissen houden. U komt aan op de aankomsttijd en van hieruit zullen de stekken bepaald worden, samen met de beheerder Patrice. Patrice is een aardige Franse beheerder die u met alles wilt helpen. Met Back to Basic vissen bedoelen wij dat op Carpiste du Bazoches alleen droog toiletten aanwezig zijn. Mocht u toch graag een langere sessie willen plannen dan is het mogelijk om bij een lokale restaurant te kunnen douchen. Deze ligt op 7 minuten van het water. Carpiste du Bazoches is een relatief nieuw, prachtig mooi en super helder water met een goed bestand aan karper! De meeste karpers zijn klein tot middelgroot, maar u maakt ook zeker kans op een paar dikke vissen.  Doordat het water erg helder is, is er in de zomermaanden veel wier aanwezig, maar er zijn zeker wiervrije stekken te vinden. Het gebruik van een rubberboot is hierdoor eigenlijk een must, en het gebruik van een scope erg handig.  Eenmaal de stekken gevonden en aangevoerd, kunt een mooie sessie verwachten! U kunt met de auto alle stekken bereiken en uw auto bij de stek parkeren. + Toon meer - Toon minder
10
Uitstekend

Aanvullende informatie

 • Maximaal 30 personen
 • Maximaal 20 vissers
 • Honden toegestaan: Ja, aangelijnd
 • Wateroppervlakte: 16ha
 • Zwaarste gevangen vis: 24kg
 • Aantal visstekken: 33

Carpiste du Bazoches

Het meer
Carpiste du Bazoches is 20 jaar oud en is sinds begin 2018 een betaalwater geworden. Vanaf het aankomst punt is de linkerkant van het water het diepste, gemiddeld 2 meter, de rechterkant van het water is gemiddeld 1,5 meter met veel ondiepere plateaus.

Er bevinden zich verschillende talud randen, wat het interessant maakt om met uw boot het water op te gaan. Het is dan ook toegestaan om een boot met elektromotor te gebruiken maar een zwemvest is verplicht! En u zult rekening moeten houden met uw buren. De bodem is hard en bestaat uit zand en grint.

Hier en daar zult u zachte plekken vinden waar “vuil” zich verzameld. Op veel plekken is de bodem bedekt met een 20-40cm hoog wier tapijt. De ondiepere gedeeltes in het water zullen in het hoogseizoen hierdoor moeilijker te bevissen zijn. Het water is erg helder wat onderwater filmen erg interessant maakt! Wel moet je rekening houden met een geduchte tegenstander! Op Carpiste du Bazoches zitten Amerikaanse rivierkreeftjes. De karper vindt ze heerlijk! Hierdoor is het verstandig om krimpkous te gebruiken voor uw haakaas.

Het visbestand
Naast de uitdagingen die Carpiste du Bazoches te bieden heeft als water en strategisch vissen, valt Carpiste du Bazoches onder een running lake. En kunnen er veel aantallen gevangen worden. Maar mocht je graag de toppers op dit water willen vangen, zal je met een gedegen plan moeten komen. Bijkomend voordeel: Er zit geen brasem of dwergmeerval op!.

Eind 2017 en begin 2018 zijn er in totaal 1000 karpers uitgezet met een gemiddeld gewicht van 3-5 kg en 5-10kg. Het oude bestand bestaat uit ongeveer 300 karpers met een gemiddeld gewicht van 7-12 kg. Er zitten ongeveer 30 karpers op een gewicht van 15-20kg. En ongeveer 5 karpers boven het magische 20kg+. De zwaarste karper is gevangen in 2017 op 24kg. Naast het diverse karper bestand kunt u ook steuren vangen. Er zitten 4 sturen van ongeveer 1 meter op, welke de bodem en het oude aas opeten. Verder zwemt er op Carpiste du Bazoches nog zeelt, snoek en snoekbaars.

De stekken
Er zijn in totaal 33 stekken gecreëerd. De stekken zijn ruim opgezet en bieden allemaal plaats voor 2 vissers. Op welke stek u komt te zitten wordt bij aankomst bepaald. Hierdoor is het belangrijk dat je aankomt om 13:00 uur. De stekken worden verloot om 14:00 uur. Mocht je hierin te laat arriveren, dan zal je een overgebleven stek moeten kiezen.

In totaal mogen er maar 20 vissers op Carpiste du Bazoches. Doordat er zoveel stekken zijn, heb je vaak ook de mogelijkheid om tijdens je verblijf te verkassen. Dit zal wel in overleg moeten met Patrice. Mocht je niet goed Frans kunnen spreken, dan kun je altijd met ons contact opnemen zodat wij dit voor je bespreken met de beheerder. Het is ook mogelijk om met grote groepen Carpiste du Bazoches af te huren. Dit is mogelijk vanaf 16 vissers per week.

Parkeren
Het is mogelijk om met de auto bij de stekken te komen.  Dit is wel op eigen risico. De auto mag ook bij de stek staan, maar let daarbij wel op dat de auto niet midden op het pad staat. Wanneer je in een regenachtige periode naar Carpiste du Bazoches gaat, is het wel verstandig om eerst te kijken voordat je met de auto gaat. Het pad is wel verhard met gravel, maar door veelvoudig gebruik en een regenseizoen, kan dit nog weleens voor problemen zorgen.

Voorzieningen
Accu’s opladen kan tegen een kleine vergoeding bij de beheerder. Er zijn 2 droogtoiletten aanwezig. Wij adviseren  u daarom zelf een zogenaamde “Porta Potti” mee te nemen, ook omdat het een aardig stukje lopen kan zijn vanaf je stek.

Clubhuis – Misschien in de toekomst.
Stroom – Nee
Wifi – Nee
Gas – Nee
Water – nee
Douche – nee ( bij een lokale restaurant of camping kun je tegen betaling even douchen)

+ Toon meer - Toon minder

De visstek(ken) & Plattegrond

Domain du Carpiste du Bazoches sur vesles is maar liefst 16 hectare groot en bevind zich 359km vanaf Breda, ter hoogte van Reims. Op ongeveer 10 minuten rijden dan vindt u het dorpje Fismes. Hier is eigenlijk alles te vinden, restaurants, kroegen, benzinestations en supermarkten. Op een nabij gelegen camping is het mogelijk om te douchen.

Carpiste du Bazoches Stek 1

Click here for direction

Carpiste du Bazoches Stek 3

Click here for direction

Carpiste du Bazoches Stek 6

Click here for direction

Carpiste du Bazoches Stek 9

Click here for direction

Carpiste du Bazoches Stek 11

Click here for direction

Carpiste du Bazoches Stek 13

Click here for direction

Carpiste du Bazoches Stek 15

Click here for direction

Carpiste du Bazoches Stek 17

Click here for direction

Carpiste du Bazoches Stek 19

Click here for direction

Carpiste du Bazoches Stek 20

Click here for direction

Carpiste du Bazoches Stek 22

Click here for direction

Carpiste du Bazoches Stek 23

Click here for direction

Carpiste du Bazoches Stek 25

Click here for direction

Carpiste du Bazoches Stek 26

Click here for direction

Carpiste du Bazoches Stek 27

Click here for direction

Carpiste du Bazoches Stek 28

Click here for direction

Carpiste du Bazoches Stek 29

Click here for direction

Carpiste du Bazoches Stek 30

Click here for direction

Extra's

Op locatie te verkrijgen
In overleg met de beheerder is het mogelijk dat hij je accu’s oplaad voor langere sessies.

Op locatie te verkrijgen

 • Opladen accu's (in overleg op locatie)

Voor u is aanwezig

 • 2x droogtoilet
 • 1x douche
 • U moet zelf alles meenemen

Prijzenoverzicht

Wanneer u de aankomst en vertrekdag selecteert in de agenda, aantal personen/vissers selecteert, dan word er automatisch een prijsberekening weergegeven. En kunt u online reserveren.

Te boeken per weekend, midweek, week maximaal 30 personen waarvan 20 visser

 • Niet visser gratis
 • Prijs per weekend per visser €100,-
 • Prijs per midweek per visser €125,-
 • Prijs per week per visser €200,-
 • Prijs per week gehele meer €3000,- (20 personen)

Alle prijzen zijn exclusief € 20,- boekingskosten.

Beschikbaarheid & Boek nu

 • Vr t/m Vr, Ma t/m Ma
  Ma t/m Vr, Vr t/m Ma
 • Gehele meer: € 3000,- (WK, 20pers.)
 • Maximaal 30 personen
payments
Waarom boeken bij Angling Escapes?
 • Veilig en betrouwbaar
 • In 3 simpele stappen geregeld!
 • 4.6 van de 5 sterren op Google
 • 4.5 van de 5 sterren op Facebook
 • 4.4 van de 5 sterren op Instagram
d
dennis @ 05/01/2023 05:36

trug gekomen van een top week op carpiste du bazoches. eigenaar is super vriendelijk helpt je ook goed als je ergens mee zit sinds kort heeft hij een super nete basic douche het weer was afhelopen week heel wisselvallig wij hadden stek 15 en 16 en zijn hier heel de week blijven zitten wij hadden 140 runs gehad waarvan er 16 gelost en 124 gevangen veel vissen tussen de 8 en 14 kilo we hadden van de 124 vissen 3 uitschieters 16,8 kilo schup 17,4 kilo spiegel en een 18,4 kilo spiegel verder ondervonden dat er geen wier was wel veel blubber bodem zodra we harde plekken vonden was het ook kassa dan. duurde het geen half uur voor er beet kwam voor de oude steigertjes is het lekker hard dit zijn super plekken verder toen we goed vis vingen aanblijven voeren goed verspreid zodat we de vissen konden houden dit was goed gelukt verder ook geen last gehad van kreeften voor de rest mooi water en als je het goed aanpakt slapeloze nachten

G
Ger @ 11/02/2022 10:22

Heel mooi water, je kunt hier echt veel vis vangen. echter nog wel veel kleine vissen!

L
Leon de Nijs @ 10/24/2022 07:14

Bijzonder leuk water, en een uiterst vriendelijke behulpzame beheerder. Er is de laatste 1,5 jaar keihard gewerkt aan het water en de stekken waardoor het verblijf steeds aangenamer wordt. Het wierprobleem is aangepakt evenals de hoeveelheid kreeftjes. Wij hebben 145 vissen geland in een volle visweek. Het gros van de vissen zat in de 8-12 kg. Daarnaast een aan tal vissen gevangen van 12-14kg, en onze topper was 15,1kg. De vissen groeien prima en dat voorspeld wat voor de toekomst. Al met al een topweek gehad, maar ook zeer vermoeid en voldaan huiswaarts gekeerd. We gaan hier zeker terug komen.

S
Sam @ 10/20/2021 02:51

We zijn hier 4 dagen wezen vissen . We zijn super ontvangen door de beheerder .
Als je de goed plekken kan vinden pak je niet alleen kleine vis maar ook de grote van het oude bestand . Totaal 24 gevangen en de. Grootste 18,6 kilo en de kleinste 8,6 kilo
We komen hier zeker nog een keer terug .

J
Jurgen en Calvin @ 09/16/2020 02:04

Super week gehad zeer netjes van uit nl behandeld en zeer aardige beheerder op het water week lang weinig of niet geslapen 70 runs en 60 gevangen wat een sessie wel veel kleine vis maar ook mooie 20 pond + vissen gevangen kort gezegd we gaan zeker terug

A
A. de Ruiter @ 09/16/2020 02:03

Leuk water. Veel runs voornamelijk in de nacht. We zijn een weekend geweest met 3 personen en in totaal meer dan 50 karpers gevangen. De zwaarste was 9.5 kilo. Heel veel kleine karpers. Compact voeren werkt het beste.

M
Marcel @ 09/16/2020 02:05

Schitterend water waar een boot wel nodig is, om de stekken te vinden. Zeer behulpzame mensen, die graag willen dat je vis vangt. Uitdagend water in een mooie omgeving. Zeker een water waar ik nog een keer heen zou gaan.

A
Alex @ 09/16/2020 02:06

Super mooi water, echter veel last gehad van kreeftjes (krimpkous meenemen) . Voor een 30 ponder is het hard werken. Veel kleine vis nog, over 5 jaar is dit een top water. Ga zeker nog een keer terug.

M
Mike @ 09/16/2020 02:08

Super mooie omgeving , schitterend water. Mooie vissen

B
Brian van Rooijen @ 09/16/2020 02:05

Echt een super mooi water met een super vriendelijke beheerder die echt goed op weg probeert te helpen hij spreekt wel echt alleen Frans maar hok doet echt veel moeite zodat je alles goed begrijpt via translate app. Je hebt wel echt een rubberboot of roeiboot nodig om de kale plekken te vinden maar als je ze gevonden hebt komen de vissen cker en zijn niet super grote bakken die zitten er wel maar daar moet je echt je trucdoos voor open maken. Er zitten wel een hoop water planten maar het is te doen wel heb je krimpkous nodig voor de vele kreeften maar ik kom cker nog een keer terug

R
Robin @ 09/16/2020 02:07

Mooi water. Neem een roeiboot mee om de kale plekken te zoeken tussen het wier. Hier voeren en de vissen komen vanzelf. Verwacht geen bakken, het water is pas 3 jaar in beheer. Adriaan ontvangt je en is echt heel behulpzaam. Hij wil ook echt dat je vis vangt. 3 nachten gevist en 9 vissen gevangen. Supermarkten op 7 minuten afstand.

Laad meer beoordelingen
vanaf
€ 100,-
Per persoon
per week / midweek / weekend
 • Vr t/m Vr, Ma t/m Ma
  Ma t/m Vr, Vr t/m Ma
 • Gehele meer: € 3000,- (WK, 20pers.)
 • Maximaal 30 personen
Beschikbaarheid en prijzen payments
Waarom boeken bij Angling Escapes?
 • Veilig en betrouwbaar
 • In 3 simpele stappen geregeld!
 • 4.6 van de 5 sterren op Google
 • 4.5 van de 5 sterren op Facebook
 • 4.4 van de 5 sterren op Instagram