La Caravana de la Pesca, Spanje

Via een echte Spaanse zandweg bereikt u een mooi huis aan de oever van een enorm stuwmeer Orellana provincie Estramadura welke geschikt is voor 6 personen tot 8 personen, beneden aan de oever staat de caravan welke schikt is voor 2 personen. Met een echte Spaanse weg bedoelen we dat ook letterlijk want de laatste 4 kilometer gaat over een onverharde weg met stenen en rotsen. Maar ja, als de Spanjaarden eroverheen kunnen, waarom wij dan niet? Kwestie van rustig rijden en dan lukt het prima. Na deze spannende rit (je zal merken dat hoe vaker je hem rijdt, je steeds sneller durft) komt je dan ook in een wel verdiend paradijs. Deze locatie bevindt zich echt in de Spaanse ruige natuur. Wie van rust en ruimte houd, is deze locatie zeker een aanrader!

Tagged as: , , , ,


Aanvullende informatie

Maximaal aantal personen: 3
Waarvan max. aantal vissers: 3
Honden toegestaan: Nee

Wateroppervlakte: 5084ha
Zwaarste gevangen vis: 36kg+
Faciliteiten: Gas,Water,Electra,Toilet

Beschikbaarheid & Boeken

Meer informatie over de caravan “La Caravana de la Pesca”

Aan de waterkant staat een grote caravan met een keukentje, zitgedeelte, slaapkamer met twee enkele bedden en een wc. De keuken is ingericht voor twee personen met borden, bestek, pannen. De caravan is voorzien van stroom, maar niet van stromend water er is buiten naast de caravan wel stromend water en een buitendouce! Op dit moment word de toilet gebruikt als zijnde droogtoilet in combinatie met vuilniszakken. In de caravan kunnen eventueel 3 personen overnachten wanneer het zitgedeelte als een slaapgedeelte word ingericht. Voor de caravan zult uzelf uw slaapzak, kussens, handdoeken en bedlinnen mee moeten nemen.

Het is ook mogelijk om bivvy’s te plaatsen tegen meerprijs. Vis technisch raden wij aan om met maximaal 3 karpervissers te vissen.

De caravan plaats in omheind met een hek, zodat er geen schapen op het terrein kunnen komen. In de tuin bij de caravan zijn 4 tuinstoelen en een tafel. Ook is het mogelijk om buiten te koken op een grote gasbrander. Voor extra koelkast ruimte staat er ook een grote koelbox welke u mag gebruiken, waar ijs in kan.

Wanneer u echt wilt focussen op het vissen adviseren wij u om alleen de caravan te huren. Wanneer u ook graag meer luxe wilt hebben, dan is er de mogelijkheid om Casa Nova erbij te huren mits deze beschikbaar is.

Het Stuwmeer Orellana (Extremadura)

Als u uw oprit naar beneden loopt komt u aan bij het meer zelf waar u ook uitstekend kunt zwemmen. Het meer heeft als enig Spaans binnenwater de ‘blauwe vlag’. En is een van de schoonste Europese wateren. Dit betekent dat het water zeer schoon en helder is. Omdat het een stuwmeer is, zijn er ook veel verschillende dieptes te vinden, zelfs vlak voor het eigen huis tot wel 15 meter diep.

Qua visserij kunt u hier vissen op karper, black bas, snoek, snoekbaars, amerikaanse kanaalmeerval. Het is eventueel mogelijk om visuitrustingen te huren. Neem hiervoor contact met ons op. Wel adviseren wij ten alle tijde om uw eigen molens en beetsounders mee te nemen. Mocht je met de auto deze kant opkomen, dan is extra lood zeker geen overbodige luxe. Ook zitten er veel rivierkreeften in het water. Hierom is een extra voorraad aan krimpkous zeker een aanrader. Nachtvissen is niet toegestaan. Wel is er een nachtviszone op Orellana en kunnen wij voor u een boottransport regelen.

De Omgeving

Het Orellana stuwmeer in de provincie Extramadura is de laatste van de drie grote stuwmeren die het peil van de Guadiana-rivier regelen (gezien vanaf de plek waar deze Extremadura binnenkomt) en ligt tussen de streken La Serena en Vegas Altas del Guadiana (beiden provincie Badajoz). In het landschap domineren de stilstaande wateren van het stuwmeer, geflankeerd door halfhoge gebergtes (Sierra de Pela, 724 m., Sierra del Castillo, 697 m.) die uitsteken boven de grote oppervlaktes. In het dorpje Orellana la Vieja, op ongeveer 20 minuten rijden, kunt u de Spaanse cultuur opdoen of ‘s avonds naar de leuke barretjes en restaurants gaan. Let hierin op dat er wel andere tijden gehanteerd worden. Tussen 14:00 uur en 17:00 uur is alles gesloten, om in de avond weer open te gaan. De restaurants kunt u tegen een uur of 8 s’avonds terecht om te dineren. Ook in de haven zijn restaurants en in de zomermaanden worden hier verschillende activiteiten gehouden. Een supermarkt is binnen 20 minuten te bereiken met de auto. In Orellana la Vieja wordt ook elke zaterdag een markt gehouden met allemaal lekkere lokale groeten en fruit. Een aanrader om te kopen is de gegrilde kip! De supermarkt is ongeveer 15 minuten rijden.

Prijzenoverzicht

Wanneer u de aankomst en vertrekdag selecteert in de agenda, aantal personen/vissers selecteert, dan word er automatisch een prijsberekening weergegeven.
En kunt u online reserveren.

Te boeken per weekend, midweek, week maximaal 4 personen waarvan 2 visser.

  • Prijs €180,- per weekend voor 2 personen
  • Prijs €200,- per midweek voor 2 personen
  • Prijs €350,- per week voor 2 personen
  • Extra personen €60,-

Te huur of te koop

– Bedlinnen/handdoeken/keukentextiel op aanvraag mogelijk
– Jumbo Tijgernoten voorbereid €4,- per kilo
– Partikels €2,50 per kilo
– boilies op aanvraag
– Hengelsport uitrusting (neem contact op voor meer informatie)
– Boottransport €150,- voor 2 personen

Alle prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en exclusief € 20,- boekingskosten.