Karperdroom XXL

Karperdroom XXL is een prachtig stuk natuur in Nederland nabij Didam. Het is ook wel bekend als Carpe Diem. Het water Karperdroom XXL is een grotere variant van Karperdroom in Herpen, maar hier ligt de focus om vissen vanuit de tent. Het stukje natuurschoon omliggend door akkerlanden is in het beheer van Leon sinds 2020. Wanneer je van natuur en rust houd is Karperdroom XXL zeker een mooie locatie voor een karper visvakantie.

Wanneer je reserveert heb je het gehele water voor jezelf! In het voor- en najaar is het water kristal helder en kunt u bijna tot op de bodem kijken. Ondanks dat Karperdroom XXLongeveer 2 hectare groot is, is het een ware uitdaging om deze karpers te strikken en te verleiden met een stukje aas. Het vergt tactiek, obstakel visserij en denkwerk! Het water ligt tussen de landerijen en is omzoomd door mooie grote oude bomen. Een boer heeft recht van overpad om naar zijn land te komen.

Tagged as: , , , , ,


Aanvullende informatie

Maximaal aantal personen: 6
Waarvan max. aantal vissers: 4
Honden toegestaan: Ja

Wateroppervlakte: 2
Zwaarste gevangen vis: 25kg+
Aantal visstekken:: 3
Faciliteiten: Toilet, Electra

Reglement en overige info

Beschikbaarheid & Boeken

Het Water

Veel mensen kennen Karperdroom XXL onder de naam Carpe Diem. Zoals jullie weten zijn de eigenaren op leeftijd. Waardoor de keuze is gemaakt om het beheer uit te besteden. Karperdroom XXL heeft een hele mooie natuurlijke sfeer. De diepte van Karperdroom XXL varieert tussen de 2,5 en 4,5 meter en in het meer bevind zich een eilandje/landtong. Het water rondom het eilandje is ondiep met wier en wordt door de karpers regelmatig bezocht om te azen. Deze stek is alleen te bevissen vanaf stek 3. Maar ook is het mooi om hier met de pen hengel te vissen! Wel is er in het water sprake van wier en obstakels. Wij raden u dan ook aan enige ervaring hierin te hebben en eventueel de daarvoor benodigde materialen voor het vissen mee te nemen. Pas je vis strategie aan. En probeer de vis met aas uit de obstakels te lokken. Het gemiddelde gewicht van de karper ligt rond de 20 pond. De zwaarst gevangen vis tot nu toe bekend is 47 pond. In begin 2016 zijn er 40 nieuwe karpers uitgezet om zo het oude bestand aan te vullen. En in begin 2017 zijn er nogmaals 20 karpers uitgezet. Eind 2019 zijn er een paar parels uitgezet op Karperdroom XXL en wat kleinere nieuwe aanwas om een goed visbestand te creëren.

Op locatie is het  mogelijk om een bootje te huren. Wanneer u een rubberboot heeft adviseren wij u om deze mee te nemen omdat een rubberboot stabieler is. Wel is het gebruik van een boot op eigen risico, draag hierom een zwemvest! Ook is er stroom om alles op te laden.

De Visstekken

Karperdroom XXL is ruim 90 jaar oud en ongeveer 2 hectare groot. Het volledige terrein is 4 hectare groot waar 3 stekken op gecreëerd zijn. Doordat je het gehele meer voor jezelf heb kun je ook zelf de stek bepalen, wanneer je daar bent.

Stek 1 kun je te allen tijde bereiken met de auto en je kunt de auto bij je op de stek houden. Deze stek biedt plaats voor voor meerdere vissers. Maar wij adviseren maximaal 6 hengels vanaf deze stek.
Stek 2 kun je alleen bereiken met de auto wanneer het een tijdje niet heeft geregend. Deze stek biedt plaats voor 1 visser (3 hengels).
Stek 3 kun je alleen bereiken met de auto wanneer het een tijdje niet heeft geregend. Deze stek biedt plaats voor 1 a 2 vissers.

Je kunt je wel voorstellen dat het een rustgevende omgeving is, waar je een mooie visvakantie kunt hebben. Het water is voorzien van een aantal visstekken, die de mogelijkheid bieden om het hele water te kunnen bevissen. Overhangende bomen, rietkragen en grote lelievelden maken het kraakheldere meer tot een lust voor het oog.

Prijsoverzicht

Wanneer u de aankomst en vertrekdag selecteert in de agenda, word er automatisch een prijsberekening weergegeven. En kunt u online reserveren.

Te boeken per weekend, midweek of week, u heeft het gehele meer voor uzelf:

  • Prijs per weekend 4 vissers + 2 niet vissers  €395
  • Prijs per midweek  4 vissers + 2 niet vissers €495,-
  • Prijs per week  4 vissers + 2 niet vissers       €595,-

Alle prijzen zijn exclusief € 20,- boekingskosten.