Stein Verheggen team member Angling Escapes

Stein Verheggen

Teammember | Consultant

Mijn naam is Stein Verheggen en vis al sinds mijn 6e jaar. Wij hadden een vijver in de tuin en mijn vader zei dat ik wel mocht proberen te vissen omdat ik dat graag wilde gaan doen. Na een uurtje kwam ie kijken en schrok zich wezenloos. Klein Steintje had al een emmer vol met goudvissen langs zich staan en was besmet met het visvirus.

Paar jaar daarop met vriendjes in de omstreken van Hilvarenbeek gevist op voornamelijk voorns en brasems. Waarna ik op 8 jarige leeftijd mijn eerste karper wist te vangen. Wat was ik trots. Meteen met mijn groen loekie-fietsje een wegwerpcamera thuis gaan halen. Toen meteen besmet met het karpervirus. Paar jaar later ving ik mijn eerste snoeken in de winter. Wat was dat machtig hoe die snoeken op de voorns en pluggen klapten. Voorns vingen we met de vaste hengel of feeder om daarna te presenteren aan Esox Lucius. De vliegenlat mocht in die tijd ook niet ontbreken om achter de windes en ruischvoorns te gaan. Wat was het een mooie tijd. Deze afwisselende visserij tot mijn 16 jaar volgehouden.

Daarna werd er veel gewerkt in de tijd dat er niet gevist werd zodat ook het zeevissen in beeld kwam. Dit was toch prijzig als je met een boot achter de kabeljauw wilde gaan jagen of richting strand wilde om de zeebaarzen en gepen te belagen. Helaas ging de zeevisstand in die tijd hard achteruit en is dit na een paar jaar verwaterd. Maar dat werd wel goedgemaakt door in de avonduren veel achter onze lange vriend de Paling aan te gaan.

In mijn jeugd dus alle facetten gedaan van het vissen waar we met tijd alleen achter karper aan gingen en daarna weer vol voor bijvoorbeeld snoekbaars gingen of met het dobbertje achter zeelten jagen.

Vanaf mijn 20e is mijn visserij vooral toegespitst op karper. Met al meer dan 20 jaar ervaring met vissen in het buitenland met gemiddeld 3 sessies  per jaar naar het buitenland. Dit kan verschillen van kanaal, rivier, grote stuwmeren, kleinere vijvers, prive en publiek. Kortom heel breed gebied waarin mijn visserij zich bevind en ik al veel ervaring in heb opgedaan.

Zeer vereerd was ik toen ik in 2019 werd benaderd om met mijn vrienden teammember  te worden bij Angling Escapes. Zal met veel plezier en passie waters gaan testen en bevissen om iedereen die daar behoefte aan heeft van juiste informatie te voorzien.

Hoop met mijn ervaring een meerwaarde te zijn voor alle klanten van Angling Escapes en waar nodig goede tips kan leveren. Ik wens iedereen veel goede vangsten en vooral veel plezier in de visserij.