Eindelijk gaat het visseizoen bijna weer open! En dan heerst er een virus welke alles in duigen kan laten vallen, Corona.
Een veel besproken onderwerp op dit moment.

Op dit moment ontvangen wij dan ook veel telefoontjes en e-mails van jullie allemaal. Ongeruste mensen die graag willen weten wat er gebeurd met hun vakantie.

Helaas zijn het barre tijden door het uitbreken van het CORVID 19 virus. Voor u, die met uw hard verdiende geld een reis heeft geboekt, als voor ons, die bemiddelen tussen u en de watereigenaar maar natuurlijk ook voor de watereigenaren zelf. Zij hebben afgelopen periode zwaar geïnvesteerd om het water weer in de beste staat te brengen zodat u er uw welverdiende vakantie kon houden. En dan gaat beetje bij beetje Europa op slot. Een farce majeur. Een grote overmacht waar zelfs de meeste verzekeringsmaatschappijen bij annulering hun handen vanaf trekken en zeggen dat het buiten de verzekeringspolis valt. En dan……. Belgische, Franse, Italiaanse, Tsjechische en Spaanse eigenaren die zeggen; ‘bij ons is de mogelijkheid tot vissen. Dat de klant de grens niet over kan is niet door ons.” 
Wij van Angling Escapes nemen natuurlijk onze verantwoordelijkheid naar onze klanten. En gelukkig hebben wij goede relaties opgebouwd met de meeste van onze water eigenaren. Dus zoals President Marc Rutte al tijdens de persconferenties zei: “samen moeten we het oplossen”, hebben wij met onze watereigenaren de overeenstemming bereikt dat we iedereen met een boeking in de afgesloten periode kosteloos een nieuwe datum aanbieden. Later dit jaar of zelfs in 2021. Zelfs als we dit in sommige gevallen uit eigen zak moeten betalen. We laten onze klanten natuurlijk niet vallen.
Omdat er iedere dag veranderingen kunnen plaats vinden zullen we het nieuws op de voet voor u volgen en indien nodig dit van dag tot dag aanpassen. De uitstaande boekingen bekijken we van week tot week. Gezien de overheden de lock downs per twee weken mogen verlengen of niet.
Heeft u geplant in de volgende periode dan zullen wij u weer persoonlijk benaderen voor een nieuwe datum. Let op, we hopen op uw begrip maar het is makkelijker dat we u benaderen dan dat u ons benaderd. Om boekingen zullen gaan op datum van de gedane eerste boeking zodat iedereen zo veel mogelijk het recht heeft zich te kunnen garanderen op dezelfde datum volgend jaar.

Update 03-06-2020

In Europa geldt nu nog een ‘oranje’ reisadvies. Dat betekent dat alle ‘niet-noodzakelijke reizen’, zoals vakanties en familiebezoeken, worden afgeraden. De verwachting is dat het reisadvies vanaf 15 juni in de meeste Europese landen wordt omgezet naar ‘geel’. Niet-noodzakelijke reizen mogen dan weer, al worden reizigers wel gewaarschuwd voor de veiligheidsrisico’s op hun vakantiebestemming. De grenzen gaan 15 juni open voor landen in de Europese Unie, Verenigd Koninkrijk, Liechtenstein, IJsland, Noorwegen en Zwitserland. Elk land beslist daar echter zelf over. Hou daarom zelf het nieuws ook goed in de gaten.

Je kunt in principe dus op vakantie. Al zijn er wel regels waar je je op je vakantieadres aan moet houden. In alle landen zijn sowieso de algemene regels van kracht:

  • Was regelmatig je handen
  • Nies in je elleboog
  • Houd voldoende afstand

België

België heropent de grenzen op 15 juni.
Wat mag niet: 
– vrienden bezoeken,
– toeristische uitstapjes maken,
– funshoppen,
– via België van de ene Nederlandse plek naar een andere reizen.

Duitsland

Duitsland heeft aangegeven de grenzen vanaf 15 juni weer op te stellen voor reizigers uit de EU. Net als in Nederland geldt ook bij onze oosterburen de regel om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. In het openbaar vervoer en in winkels is het dragen van een mondkapje verplicht.

Frankrijk

Ook Frankrijk is voornemens om de grenzen met andere Europese landen vanaf 15 juni weer te openen. Het is niet duidelijk of dat betekent dat toeristen dan meteen of later weer op grote schaal welkom zijn. Wel zijn sinds 2 juni de campings in vrijwel heel Frankrijk weer open. Onder voorwaarden zijn ook restaurants, bars en cafés weer open. In de regio Parijs geldt dat voorlopig alleen voor terrassen.

Spanje

Spanje opent vanaf 1 juli weer de grenzen voor buitenlandse toeristen. Vanaf dat moment hoeven reizigers die in Spanje aankomen niet langer twee weken in quarantaine. Er gelden wel maatregelen in het land om de gezondheid van zowel en toeristen als inwoners te beschermen. Zo mag er maar een bepaald aantal mensen tegelijk in restaurants, winkels en toeristische attracties.

Toerisme in Nederland

Door de aangekondigde versoepeling van het reisadvies, zijn toeristen deze zomer ook weer welkom in Nederland. Alleen toeristen van buiten Europa moeten nog even geduld hebben. Het inreisverbod voor reizigers van buiten Europa wordt verlengd.

Let op;

Het is wel belangrijk dat u rekening houd met de 2de betalingsperiode. Deze hoort gewoon op de vaste datum doorgang te vinden. Dit om uw omboeking te kunnen garanderen. Want als er aan het 2de betalingsverzoek geen gevolg word gegeven vervalt normaal ook uw recht op de boeking en geldt dit als een annulering van uw kant.
Tenslotte wil ik iedereen nog even een hart onder de riem steken. We wensen een ieder een goede gezondheid toe en dat we er maar zo goed als mogelijk door deze periode heen mogen komen. Het zal voor iedereen zwaar zijn, maar samen moeten we het redden en zullen we ervoor zorgen dat u later dit jaar of misschien zelfs volgend jaar toch nog kan gaan genieten van uw welverdiende vakantie.

Wat kun je van Angling Escapes verwachten

  • Mocht uw vakantie niet doorgaan, dan nemen wij persoonlijk contact met u op per email. Bij geen contact bellen we u ook.
  • Wij gaan voor u in overleg met de desbetreffende eigenaar of er andere oplossingen zijn.

Houd er rekening mee dat we begrijpelijkerwijs gedurende deze periode zijn overspoeld met vragen en dat we daarom onze antwoorden prioriteit zullen geven ten opzichte van de datum van uw vakantie. U kunt er zeker van zijn dat we uw vragen zo snel mogelijk doornemen en van geval tot geval zo goed mogelijk zullen adviseren en oplossen.

Laat een Reactie achter

Uw sterwaardering:
Uw reactie wordt gewaardeerd! (max. 600 karakters)