Eindelijk gaat het visseizoen bijna weer open! En dan heerst er een virus welke alles in duigen kan laten vallen, Corona.
Een veel besproken onderwerp op dit moment.

Op dit moment ontvangen wij dan ook veel telefoontjes en e-mails van jullie allemaal. Ongeruste mensen die graag willen weten wat er gebeurd met hun vakantie.

Helaas zijn het barre tijden door het uitbreken van het CORVID 19 virus. Voor u, die met uw hard verdiende geld een reis heeft geboekt, als voor ons, die bemiddelen tussen u en de watereigenaar maar natuurlijk ook voor de watereigenaren zelf. Zij hebben afgelopen periode zwaar geïnvesteerd om het water weer in de beste staat te brengen zodat u er uw welverdiende vakantie kon houden. En dan gaat beetje bij beetje Europa op slot. Een farce majeur. Een grote overmacht waar zelfs de meeste verzekeringsmaatschappijen bij annulering hun handen vanaf trekken en zeggen dat het buiten de verzekeringspolis valt. En dan……. Belgische, Franse, Italiaanse, Tsjechische en Spaanse eigenaren die zeggen; ‘bij ons is de mogelijkheid tot vissen. Dat de klant de grens niet over kan is niet door ons.” 
Wij van Angling Escapes nemen natuurlijk onze verantwoordelijkheid naar onze klanten. En gelukkig hebben wij goede relaties opgebouwd met de meeste van onze water eigenaren. Dus zoals President Marc Rutte al tijdens de persconferenties zei: “samen moeten we het oplossen”, hebben wij met onze watereigenaren de overeenstemming bereikt dat we iedereen met een boeking in de afgesloten periode kosteloos een nieuwe datum aanbieden. Later dit jaar of zelfs in 2021. Zelfs als we dit in sommige gevallen uit eigen zak moeten betalen. We laten onze klanten natuurlijk niet vallen.
Omdat er iedere dag veranderingen kunnen plaats vinden zullen we het nieuws op de voet voor u volgen en indien nodig dit van dag tot dag aanpassen. De uitstaande boekingen bekijken we van week tot week. Gezien de overheden de lock downs per twee weken mogen verlengen of niet.
Heeft u geplant in de volgende periode dan zullen wij u weer persoonlijk benaderen voor een nieuwe datum. Let op, we hopen op uw begrip maar het is makkelijker dat we u benaderen dan dat u ons benaderd. Om boekingen zullen gaan op datum van de gedane eerste boeking zodat iedereen zo veel mogelijk het recht heeft zich te kunnen garanderen op dezelfde datum volgend jaar.

Update 10-05-2020

Nederland: intelligente lock down tot en met 8-6-20
Zoals u misschien heeft gehoord op de laatste pers conferentie mag er in Nederland nog gewoon gevist worden. Wel, en dat kunnen we niet genoeg benadrukken, is het belangrijk dat u de basis regels wel handhaaft. Hou een minimale afstand van anderhalve meter als je elkaar tegen komt op het water. Ga niet bij elkaar buurten. Gebruik een eigen bivvy.
Let op. Samen op een stek kan, maar houdt ook onderling afstand!!. Er mag namelijk nog steeds gevist worden, gezien dat betaalwater veel ruimte bieden en/of in zijn geheel gehuurd worden.
Dit betekent dat we vooralsnog de wateren open houden voor boekingen. Maar als we van de eigenaren horen dat regels niet gehanteerd worden kan u verzocht worden te vertrekken zonder teruggave van betaling. U brengt namelijk niet alleen uzelf in gevaar maar ook uw medemens. En als we ons netjes aan de regels houden kunnen we allemaal nog blijven genieten van onze hobby. 
België: intelligente lock down tot en met 8-6-20
Per 4-5-20 mogen de Belgen ook gaan vissen, op wateren in België. Vooralsnog is de planning van de overheid dat per 8-6-20 u ook weer mag reizen naar het buitenland.
Frankrijk: complete lock down tot en met 15-6-20
Frankrijk heeft de grenzen gesloten. Ook hier kijken we de situatie aan en zullen u benaderen indien deze periode verlengt word. Voor mensen in Frankrijk is het mogelijk om na 11-5-20 100 km te reizen vanaf hun huis.
Spanje: complete lock down tot en met 25-5-20
In Spanje is zelfs een complete lock down inclusief expliciet visverbod. Dus ook vanaf deze datum zullen we u contacten indien de periode verlengt word.
Tsjechie: complete lock down tot en met 31-6-20
Tsjechie heeft de grenzen gesloten. Ook hier kijken we de situatie aan en zullen u benaderen indien deze periode verlengt word.

Let op;

Het is wel belangrijk dat u rekening houd met de 2de betalingsperiode. Deze hoort gewoon op de vaste datum doorgang te vinden. Dit om uw omboeking te kunnen garanderen. Want als er aan het 2de betalingsverzoek geen gevolg word gegeven vervalt normaal ook uw recht op de boeking en geldt dit als een annulering van uw kant.
Tenslotte wil ik iedereen nog even een hart onder de riem steken. We wensen een ieder een goede gezondheid toe en dat we er maar zo goed als mogelijk door deze periode heen mogen komen. Het zal voor iedereen zwaar zijn, maar samen moeten we het redden en zullen we ervoor zorgen dat u later dit jaar of misschien zelfs volgend jaar toch nog kan gaan genieten van uw welverdiende vakantie.

Wel kunnen wij u adviseren

  • Hou de overheids website Buitenlandse zaken in de gaten. En bekijk de risico’s voor je vertrekt.
  • Wilt u annuleren? Let op dat een uitbetaling hiervan per verzekeringsmaatschappij verschilt.

Wat kun je van Angling Escapes verwachten

  • Mocht uw vakantie niet doorgaan, dan nemen wij persoonlijk contact met u op per email. Bij geen contact bellen we u ook.
  • Wij gaan voor u in overleg met de desbetreffende eigenaar of er andere oplossingen zijn.

Houd er rekening mee dat we begrijpelijkerwijs gedurende deze periode zijn overspoeld met vragen en dat we daarom onze antwoorden prioriteit zullen geven ten opzichte van de datum van uw vakantie. U kunt er zeker van zijn dat we uw vragen zo snel mogelijk doornemen en van geval tot geval zo goed mogelijk zullen adviseren en oplossen.

Laat een Reactie achter

Uw sterwaardering:
Uw reactie wordt gewaardeerd! (max. 600 karakters)